Natáčení chystané MCU podívané jménem Captain America: New World Order, ve které se titulním hrdinou tentokrát stane Sam Wilson (Anthony Mackie), je v plném proudu. A jak už tomu většinou po zahájení hlavní části produkce bývá, dočkali jsme se dalších informací o tom, koho vlastně ve snímku uvidíme.

Jak se zdá, jednu z primárních hrozeb bude ve filmu představovat skupina jménem Serpent Sociaty. A jak už může být podle názvu zřejmé, bude se jednat o bandu záporáků, které spojuje především jejich pouto s hady.

Jednou z jejích členek byla i Rachel Leighton alias Diamondback (bacha, neplést si s Diamondbackem z Luka Cage), která už našla svou představitelku. Tou se stane Rosa Salazar, americká herečka, která se proslavila především jako tvář filmové Ality ze snímku Roberta Rodrigueze s podtitulem Bojový Anděl (2019). Její verze Diamondback by tak měla být jednou z primárních postav celého filmu. S příjmením „Salazar“ tudíž do party hadích záporáků jednoznačně zapadne (mrk, mrk). 

Diamondback byla poprvé představena v komiksu Captain America #310 z roku 1985 jako členka Serpent Sociaty, ovšem zároveň měla také jistý románek se Stevem Rogersem. To však mělo dost neblahé následky, protože zbylým členům záporácké skupiny se to ani trochu nelíbilo. Je možné, že ji dají tvůrci dohromady se Samem? To se holt necháme překvapit, ale vyloučené to určitě není. Serpent Sociaty každopádně patří mezi nejvytrvalejší skupiny záporáků, které se s Kapitánem Amerikou kdy dostaly do křížku. Jsme proto moc zvědaví, jakým způsobem bude skupina v MCU představena.

Co se zbytku postav týče, novým Falconem by se měl stát Joaquin Torres, jehož opět ztvární Danny Ramirez. Taktéž bychom se měli dočkat zcela nové izraelské superhrdinky jménem Sabra, kterou si zahraje Shira Haas. A dorazí i několik starých známých postav z Neuvěřitelného Hulka (2008), jmenovitě Tim Blake Nelson jako Samuel Sterns alias Mr. Blue, Liv Tyler jako Betty Ross a Harrison Ford jako její otec Thunderbolt Ross, Ford roli převzal po Williamu Hurtovi, který minulý rok zemřel. 

O režii se stará Julius Onah, jenž nám například nadělil hororovou sci-fi The Cloverfield Paradox (2018). Což bohužel není úplně nejzdařilejší díl známé filmové série.

Scénář si zas vzali na starost Dalan Musson a Malcolm Spellman, kteří psali určité epizody pro seriál Falcon a Winter Soldier (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 5. 2024.