Čtvrtá řada seriálového Zaklínače od Netflixu se měla původně začít natáčet někdy na začátku letošního podzimu, ale jelikož v půlce léta udeřila stávka herců, hlavní část produkce se musela odložit. Jak to ale s výrobou další sezóny vypadá nyní, když je stávka konečně u konce?

Inu, podle serveru Redaninan Intelligence to vypadá, že preprodukce se pořádně rozjede hned po začátku nového roku. Ne snad, že by se v předchozích měsících na čtvrté řadě vůbec nepracovalo, ale až v roce 2024 jí bude věnovat Netflix plnou pozornost. Zatím není známo, kdy přesně padne první klapka, ale pokud má preprodukce začít příští měsíc, tak by se mohlo začít natáčet někdy v půlce jara. Podobně na tom ostatně byla třetí sezóna, u které preprodukce začala v lednu 2022, kamery se pak poprvé rozjely 31. 3. 2022. 

Netflix zatím neoznámil, kdy přesně čtvrtá sezóna, v níž už v roli Geralta uvidíme Liama Hemswortha (Hunger Games), dorazí. Výše zmíněný server ale předpokládá, že pokud natáčení začne na jaře, poslední klapka by mohla padnout někdy ke konci roku. V takovém případě by se streamovací služba mohla rozhodnout novou řadu uvést v létě roku 2025.

Ovšem nesmíme také zapomenout na to, že je zřejmě stále v plánu natočit čtvrtou řadu souběžně s pátou, která by už mohla být finálová. Tvůrci respektive natočí čtvrtou sezónu, poté si dají na nějakou dobu pauzu, která patrně nebude příliš dlouhá, a následně se vrhnou na sezónu pátou. 

Na té by už navíc scenáristé měli nějakou dobu pracovat. Tak se necháme překvapit, zda bude opravdu úplně poslední. Netflix musí v následujících řadách ještě zadaptovat dějové linie z knih Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera, ve kterých se nám představí známé postavy jako Zoltan, Regis a Leo Bonhart.

Netflix nám také nadělí nový animovaný film jménem The Witcher: Sirens of the Deep, který vyjde v druhé polovině roku 2024. Chystá se také další hraný spin-off, který se zaměří na zbojnickou skupinu Potkanů. Kolem něho je ale zatím poněkud podezřelé ticho.