Francouzský režisér Bertrand Mandicose se rozhodl, že si na Barbara Conana, slavného hrdinu amerického spisovatele Roberta E. Howarda, posvítí o něco unikátnějším způsobem. A to skrze jeho nejnovější snímek jménem Conann, který se ve francouzských kinech objevil už na konci podzimu minulého roku. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

V této verzi, kterou kritici označovali za „skandální, intimní a naprosto bizarní“, se hlavní hrdinou stává osiřelá Conann, která je zotročena barbarskou královnou Sanjou (Julia Riedler). Postupem čase se z ní ale stává nejdivočejší a nejmazanější bojovnice své doby.

Jak je ale z traileru zřejmé, ve snímku nahlédneme i do jiných dob. Příběh by se totiž měl odehrávat v různých časových linkách, ve kterých budou Conann hrát vždy jiné herečky, například Claire Duburcq, Christy Théret, Sandry Parfait a Françoise Brion. Jejím průvodcem minulostí, budoucností a přítomností je Rainer (Elina Löwensohn), humanoidní pekelný pes.

Bertrand Mandico se postaral jak o scénář, tak i o režii. Jeho celovečerním debutem byl snímek Divoši (2017), se kterým zabodoval na talinnském filmovém festivalu Black Nights. Před pár lety také natočil halucinogenní kousek After Blue (zatracený ráj) (2021).

V amerických kinech se snímek objeví 2. 2. 2024. U nás se již snímek promítal minulý rok v rámci Festivalu otrlého diváka, zda se ale film někdy dostane přímo do kin, je otázkou.