Letos akcionáři ze společnosti Discovery odsouhlasili fúzi s WarnerMedia, v rámci čehož tak vzniklo Warner Bros. Discovery. Obě dvě původní společnosti ale měly také své vlastní streamovací služby. Pro WarnerMedia to bylo samozřejmě HBO Max, přičemž pro Discovery zas Discovery+. A už nějaký ten čas víme, že výše zmíněná společnost hodlá spojit obě dvě služby do jedné streamovací platformy. Otázkou ovšem bylo, zda po spojení dostane nově vzniklá služba nějaké nové jméno. A jak se podle posledních informací zdá, představitelé společnosti se možná již shodli na novém názvu.

Na co se tedy HBO Max asi nakonec přejmenuje? Na HBO Max Discovery? Možná HBO Max Plus? Případně HBO Discovery? Nic takového. Warner Bros. Discovery zvažuje, že nově vzniklá streamovací služba se bude jmenovat jednoduše: ,,Max.“

Nový název by měl být momentálně prověřován skupinou právníků, ovšem je nutné připomenout, že jméno ještě stále není oficiální. Manažeři ze společnosti však uvedli, že i přestože zvažují ještě další názvy, ,,Max“ se zatím zdá být nejpravděpodobnější volbou. Zatím má nově vzniklá služba kódové jméno „BEAM,“ nicméně zatím nevíme, kdy přesně bychom se finálního rozhodnutí mohli dočkat.

Jelikož streamovací služba nabídne mnoho obsahu nejenom z HBO a Discovery+, představitelé společnosti, včetně jejího generálního ředitele Davida Zaslava, se domnívají, že už jen z toho důvodu je jiný název nutný. Nová platforma totiž bude obsahovat například i zpravodajské dokumenty od CNN, mnoho filmů od Warner Bros., programy pro děti a v budoucnu možná i nějaký sport. Dále také služba nabídne obsah z archívů DC, The CW, Cartoon Network a TBS, přístupná bude i dokumentární tvorba z dílen Animal Planet, Travel Channel a Food Network. Zaslav se také domnívá, že ono spojení je logické už jen z toho důvodu, že spojená služba stmelí dohromady také dva odlišné tábory předplatitelů.

Nová platforma bude pro určité země dostupná už od jara příštího roku, nicméně jelikož by měla nabídnout podstatně více obsahu, předplatitelé by měli počítat i se znatelným navýšením cen. Na evropský trh by se ale služba měla dostat patrně až někdy v druhé polovině roku 2024. 

V následujících týdnech bychom se snad měli dozvědět, zda bude ,,Max“ skutečně oficiálním názvem nové streamovací platformy.

Společnost Warner Bros. Discovery taktéž před nějakou dobou oznámila, že v posledním čtvrtletí zaznamenala čistou ztrátu 2,8 miliardy dolarů. Zaslav taktéž obhajoval hluboké škrty uvnitř společnosti, což mělo například za následek drastické omezení animované tvorby a nyní již nechvalně známé zrušení premiéry filmu Batgirl.