Co kdyby se Kačer Donald stal Wolverinem? Tak přesně na tuto otázku fanouškům odpoví nový komiksový one-shot s názvem Marvel & Disney: What If...? Donald Duck Became Wolverine #1, který vzniká na počest 90. výročí Kačera Donalda a 50. výročí Wolverina.

Představa takového crossoveru je sama o sobě velmi úsměvná. Mnohem vtipnější je ale fakt, že komiks bude vyprávět pro děti přístupnou verzi slavného komiksu Starej dobrej Logan (Old Man Logan) od Marka Millara a Stevea McNivena, jenž sloužil jako lehká inspirace pro velmi pozitivně přijatý snímek Logan: Wolverine od amerického režiséra Jamese Mangolda.

„Vydejte se do blízké budoucnosti, kde vládne chaos v podobě Peta-Skulla proměňujícího Kačerov v pustinu bez superhrdinů. Zvrátit situaci může jen starý Kačer Donald, který se vzdal své válečné kariéry a před bojem s padouchy dává přednost spánku a babiččinu jablečnému koláči. Když na dveře zaklepe Mickey-Hawkeye s Goofy-Hulkem po jeho boku, musí se Donald-Wolverine rozhodnout! Vzbudí vzpomínky na minulost jeho chtíč po záchraně světa? Nebo mu houpací síť na dvorku a vidina dlouhého spánku zabrání naposledy vystrčit drápky,“ stojí v oficiální synopsi. Mimo převyprávění komiksu Starej dobrej Logan se fanoušci mohou navíc těšit i na bonus v podobě nejslavnějších momentů historie Donalda-Wolverina, mezi které patří například jeho působení v programu Weapon X či ve skupině X-Men.

Za scénářem komiksu Marvel & Disney: What If...? Donald Duck Became Wolverine #1 stojí Ital Luca Barbieri, který má na svém kontě především nezávislé evropské grafické romány. Kresbu má na svědomí Giada Perissinotto, umělkyně a designérka postav, jež pracuje pro společnost Disney. Šílená adaptace Starého dobrého Logana s Kačerem Donaldem v hlavní roli vyjde 31. července/júla tohoto roku. Do té doby si alespoň můžete prohlédnout ukázku, kterou naleznete v galerii. 

Každopádně, tím komiksová spolupráce Marvelu a Disneyho rozhodně nekončí. V srpnu/augustu tohoto roku bychom se měli dočkat ještě komiksu Marvel & Disney: What If…? Donald Duck Became Thor #1, v němž se Kačer Donald promění v Thora, aby zachránil Kačerov před invazí Kamenných kachen ze Saturnu. A zapomínat nesmíme ani na již vydaný počin Uncle Scrooge And The Infinity Dime, který představil Strýčka Skrblíka jako padoucha ve stylu Thanose.