Slavný španělský režisér Víctor Erice, který v 90. letech zabodoval na filmovém festivale v Cannes se svým dokumentárním snímkem Sen o světle (1992), nám po několika desetiletích nadělí svůj další celovečerák. Tím se stane drama Close Your Eyes, které už má na světě oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jednou z hlavních postav se stává stárnoucí filmař Miguel Garay (Manolo Solo), který je v Madridu vyzván, aby se podělil o své vzpomínky na výrobu svého posledního a dosud nedokončeného filmu The Farewell Gaze. Během jeho produkce hlavní herec a Miguelův blízký přítel Julio Arenas (José Coronado) zmizel beze stopy, přičemž za sebou zanechal záhadu, jež bude trápit všechny, kteří jsou s filmem spojeni. Miguel nikdy žádný další projekt nezrežíroval, místo toho žil poklidným životem u pobřeží.

Zdráhal se tak rozluštit záhadu obklopující Julia, dokud ho o desetiletí později neoslovil investigativní televizní program, který případ oživil. Znovu se tak spojí s filmových štábem, bývalými milenkami a dokonce i Juliovou dcerou, aby mohl za touto kapitolou svého života udělat tečku. 

Mezi další celovečeráky zmíněného režiséra patří ještě dramata Duch úlu (1973) a Jih (1983). Kromě režie se postaral také o scénář, na němž ještě pracoval Michel Gaztambide (Petra).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ana Torrent, María León, Soledad Villamil, Ginés García Millán, Petra Martínez, Mario Pardo, Juan Margallo a Helena Miquel.

Ve Spojených státech od 23. 8. 2024, na oznámení premiéry v Česku zatím čekáme.