Studio A24 nám nedávno ukázalo plakát z nového filmu Alexe Garlanda (Ex Machina) jménem Civil War, zároveň také uvedlo, že první trailer dorazí tento týden. A přesně na ten se nyní můžete podívat výše.

O výrobě Garlandova nového titulu víme už nějaký čas, ale trailer nám konečně poodhalil, co vlastně od snímku můžeme čekat. Jak se z názvu zřejmé, film nás zavede do blízké budoucnosti, ve které ve Spojených státech propukla ničivá občanská válka. Vláda nařizuje letecké útoky proti civilistům, kteří se onomu chaosu snaží uniknout, a každý novinář riskuje kulku do hlavy, pokud se jen přiblíží ke Kapitolu. Podle traileru se například také dozvíme, že proti armádě USA se postavily síly Texasu a Kalifornie, ovšem upoutávka nám zatím neodhalila, co za onou válkou stojí. Evidentně se ale odehrává na území celých Spojených států. 

Jednou z hlavních postav se tak stává válečná fotografka, kterou si zahraje Kirsten Dunst (Spider-Man). Ona a její společníci se tak zřejmě pokusí dostat až do Washingtonu, což nebude vůbec jednoduchým úkolem. Celá země je rozdělená a věřit se nedá téměř nikomu.

Trailer, z něhož je navíc zřejmé, že snímek bude také určitým politickým komentářem, každopádně vypadá slušně, což nás zrovna u filmu Alexe Garlanda příliš nepřekvapuje. Navíc bude také velice zajímavé sledovat, jak si vlastně slavný filmař poradil jakožto režisér s akčním žánrem. 

Kromě zmíněné sci-fi Ex Machnina (2015) natočil Garland také snímky jako Annihilation (2018) a Men (2022). Také napsal scénář ke slavným titulům 28 dní poté (2002), Sunshine (2007) a Dredd (2012).

V nadcházejícímu filmu se dále objeví herci jako Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Karl Glusman, Sonoja Mizuno, Jefferson White, Alexa Mansour a Melissa Saint-Amand.

Snímek vyjde v amerických kinech 26. 4. 2024.