Jelikož byla Ballerina odložena až na příští rok, tak do světa Johna Wicka se letos nevrátíme. Pokus ale vaše srdce prahne po nějaké podobné akční náloži, můžete na začátku příštího měsíce dát šanci kousku jménem Opičí muž s Devem Patelem (Zelený rytíř), pro něhož bude film zároveň režijním debutem.

Je ale poměrně zajímavé, že snímek, který je inspirovaný legendou o Hanumanovi, ztělesněním odvahy a síly, měl zcela původně premiérovat na Netflixu, jenž práva získal v roce 2021. Pak ale přišel na scénu Jordan Peele, herec, komik a režisér hororových titulů Uteč (2017), My (2019) a Nene (2022), který snímek nějakou dobu po jeho dokončení zhlédl. A podle všeho se mu natolik líbil, že z něho chtěl udělat exkluzivitu pro kina. Podařilo se mu proto vyrvat práva na film z rukou Netflixu a předat je studiu Universal, které vydalo všechny Peelovy natočené filmy. Universal se pak postaral o to, aby film zamířil do kin. 

Hodí se také zmínit, že snímek se nedávno dočkal aplausu ve stoje na momentálně probíhající události SXSW. Snad se tedy opravdu nedočkáme žádné laciné a nudné kopírky Johna Wicka, kterého snímek ve svém prvním vydaném traileru v mnoha ohledech připomínal. Akční sekvence každopádně nevypadají zle, Universal se dokonce nedávno pochlubil krátkým klipem z nadupané scény z kuchyně, kterou si můžete pustit výše.

Co se hlavní dějové linie týče, Patel si zahraje bezejmenného mladého muže, který si pravidelně vydělává bojem v nelegálních zápasech v Indii, kde se nechává se svou opičí maskou na tváři zmlátit populárními zápasníky. Když se mu ale podaří najít způsob, jak proniknout mezi zkorumpovanou elitu města, rozhodne se svůj nahromaděný hněv vypustit na lidi, kteří ho v dětství připravili o všechno. 

Spolu s Patelem ještě na scénáři pracovali Paul Angunawela (Keith Lemon: The Film) a John Collee (Hotel Mumbai).

Dále se ve snímku objeví herci jako Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Pitobash Tripathy, Vipin Sharma, Sikander Kher a Fahad Scale.

V našich kinech se snímek objeví 4. 4. 2024.