Slavná knižní urban fantasy série Řeky Londýna britského spisovatele Bena Aaronovitche by se měla dočkat televizní adaptace. Fanoušky jistě potěší, že se na seriálu bude podílet i její tvůrce prostřednictvím vlastní produkční společnosti.

Na televizní adaptaci budou pracovat hned tři produkční celky. Podle dostupných informací by se mělo jednat o společnosti Pure Fiction Television, See-Saw Films a Unnecessary Logo, kterou vlastní sám Ben Aaronovitch. Spolupráce by se měla týkat nejen všech románů, ale také povídek, novel a grafických románů. Na televizních obrazovkách by se tak měly objevit všechny příběhy ze světa Řek Londýna.

Ve finále se ale nejedná o první pokus přenést slavný fantasy svět na televizní obrazovky. V roce 2019 se do světa dostala informace, že na adaptaci pracuje Simon Pegg společně s produkční společností Stolen Picture britského herce Nicka Frosta. Z tohoto pokusu však časem sešlo.

Ve vzduchu se tak vznáší možnost, že by se jednalo o další planý poplach. My však doufáme, že vše půjde jako po másle a že se s námi tvůrci již brzy podělí o nějaké bližší informace.

Knižní série Řeky Londýna vypráví příběh četníka Petera Granta, který se jednoho dne připlete k velmi mysterióznímu případu. Tím si získá pozornost vrchního inspektora Nightingalea, posledního čaroděje Anglie. Ten z Petera udělá policejního detektiva a nového čarodějova učně, jehož úkolem bude vyšetřovat ty nejnáročnější případy v Londýně.

Od roku 2011, kdy světlo světa spatřil první díl s názvem Řeky Londýna, se hlavní série doposud dočkala dalších sedmi navazujících románů a několika doplňkových příběhů v podobě dalších románů, novel, povídek a grafických románů, které čtenářům představily další zajímavé protagonisty a vyšperkovaly magický policejní svět do ucelenější podoby.

Série vychází s velmi malým časovým odstupem i u nás. Česká vydání má na starosti nakladatelství Argo, které by mělo během letošního roku vydat knihu Co dělala Abigail v létě pojednávající o sestřenici Petera Granta.