Talentovaný režisér Scott Cooper by nám měl hned na začátku příštího roku představit svůj zbrusu nový film, kterým bude mysteriózní thriller jménem The Pale Blue Eye. Zároveň by se mělo jednat o hororovou detektivku, ve které hlavní roli ztvární Christian Bale. První fotku z chystaného filmu si můžete prohlédnout níže. Bale si zahraje Augusta Landora, uznávaného detektiva newyorské policie, kterého v roce 1830 čeká nejzapeklitější případ jeho kariéry. V Akademii West Point je jednoho dne nalezeno tělo mladého kadeta, které visí na laně. Nejzvláštnější věcí na tom celém ale je fakt, že mu někdo odstranil srdce. S případem ještě Landorovi pomáhá inteligentní mladík, kterým je sám Edgar Allan Poe (Harry Melling). 

Celý snímek vychází podle slavné stejnojmenné knihy, kterou v roce 2003 napsal Louis Bayard. Pro Coopera to je každopádně vysněný projekt, který chtěl přivést k životu přes celé jedno desetiletí. Cooper už každopádně s temnějšími/hororovějšími filmy má určitou zkušenost, podílel se například na tvorbě snímků jako Dům v temnotách a Paroží. Mezi jeho nejznámější a nejúspěšnější snímky nicméně patří Crazy Heart s Jeffem Bridgesem v hlavní roli, jenž byl zároveň jeho celovečerním debutem, a vynikající westernové drama Nepřátelé, ve kterém jednu z hlavních rolí hrál také Christian Bale. 

Bude se jednat o první Cooperův film, který bude premiérovat na streamovací platformě, přesněji na Netflixu. Bude se také jednat o již třetí spolupráci mezi Cooperem a Balem, kromě výše zmíněného westernu Nepřátelé se herec ještě objevil v režisérově thrilleru Pryč od pece z roku 2013.

V chystaném thrilleru The Pale Blue Eye se dále objeví herci jako Gillian Anderson, Lucy Boynton, Robert Duvall, Toby Jones, Timothy Spall, Charlotte Gainsbourg, Charlie Tahan, Fred Hechinger a Simon McBurney. V brzké době bychom se také mohli dočkat nějakého prvního pořádného traileru.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 6. 1. 2023.