Jste fanoušci vikingů? A stýská se vám po úspěšném stejnojmenném seriálu z roku 2013, který téměř před rokem skončil šestou sérií? Pak pro vás máme skvělou zprávu, Netflix vydal první náhled na nadcházející volné pokračování Vikings: Valhalla, který byl i součástí virtuální netflixové akce TUDUM. Na rod slavného Ragnara Lothbroka už ale seriál zaměřený nebude.

Valhalla se bude odehrávat století po událostech v původních Vikinzích, to znamená, že děj nás zavede na počátek 11. století, přičemž se zaměří na řadu nejznámějších severských hrdinů. Mezi ně patří například Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada a normanský vládce Vilém Dobyvatel. I přestože se bude jednat o zcela nový seriál, tak žádný strach, krve, bojů a nahoty tam údajně bude taktéž habaděj. Tvůrci tak doufají, že se z Valhally stane důstojný nástupce předešlého seriálu. Nutno ovšem dodat, že zatímco původní Vikingy vedl Michael Hirst, který pro celý seriál psal i scénář, na Valhalle už bude pracovat jiný showrunner. Tím bude Jeb Stuart, který je především známý za scénáře k akčním klasikám jako Smrtonosná past a Uprchlík. Tak uvidíme, zda si poradí i s chladným severským prostředím.

Jelikož se seriál bude odehrávat sto let po událostech Vikingů, tak logicky by fanoušci neměli doufat, že ve Valhalle uvidí některou ze známých postav (Většina z nich tou dobou už stejně bude popíjet medovinu ve skutečné Valhalle). Místo toho se nám přestaví celá řada nových tváří - Sam Corlett jako Leif Eriksson, Frida Gustavsson jako Freydie Eriksdotter, Leo Suter jako Harald Sigurdsson, Bradley Freegard jako Knut Veliký, Jóhannes Jóhannesson jako Olf Haraldson, Laura Berlin jako Emma Normandská, David Oakes jako Earl Godwin a Caroline Henderson jako Jarl Haakon. Seriálu se dočkáme někdy v průběhu příštího roku.