Sympaťák Charlie Hunnam se nám po téměř deseti letech vrací do světa seriálů. A to ve velkém, protože už příští měsíc se představí v hlavní roli nadcházející série jménem Shantaram. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude vyprávět o muži jménem Lin Ford (Hunnam), kterému se podařilo utéct z australského vězení, v němž strávil dlouhých 19 let. Jeho zločin? Zejména ozbrojené přepady, se kterými následně živil svou drogovou závislost. Je mu ale jasné, že pokud bude chtít zůstat na svobodě, bude muset prchnout někam do ciziny. Lin si proto vybere indickou Bombaj, kde se rozhodne budovat zcela nový život jako doktor v místní chudinské čtvrti. Problémy se ho ale i tak budou držet jako klíště. 

I přestože setkání s kráskou jménem Karla Saaranen (Antonia Desplat) se na první pohled zdá Linovi příjemným zpestřením jeho nového života, netuší, že už pomalými kroky vstupuje do vod místního zločineckého podsvětí. Lina tak čeká nebezpečná cesta, která ho dokonce zavede i do Afghánistánu, kde se dostane do středu zuřivé mafiánské války s Rusy.

Celý snímek tak vychází podle životního příběhu spisovatele Gregoryho Davida Robertse, jehož závislost na heroinu přinutila k loupežím. Po odpykání trestu ve vězení se tak vydal do Bombaje, kde nějakou dobu působil jako doktor. 

Showrunnery celého seriálu se stali Steve Lightfoot a Eric Warren Singer, který se taktéž podílel na scénáři k filmům jako Hrdinové ohně a Top Gun: Maverick. Se scénářem oběma tvůrcům pomáhali ještě Ken Kristensen, Ben Dubash a Bruce Marshall Romans.

Dále se v sérii dočkáme herců jako Elektra Kilbey, Alexander Siddig, Sujaya Dasgupta, Fayssal Bazzi, Rahel Romahn, Vincent Perez a Gabrielle Scharnitzky.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 14. 10. 2022.