Před dvěma týdny nám Netflix nadělil řadu zbrusu nových fotek z jeho nadcházejícího špionážního seriálu jménem Vlastizrada, ve kterém se v hlavních rolích představí Charlie Cox a Olga Kurylenko. Tudíž bylo jasné, že první oficiální trailer na sebe nenechá dlouho čekat. A přesně ten streamovací platforma nedávno zveřejnila, podívat se na něj můžete výše.

Příběh se zaměří na speciálního agenta MI6 jménem Adam Lawrence (Charlie Cox), který teprve nedávno dokončil svůj výcvik. I tak se z něho ale následně stává zástupce šéfa britské tajné služby, kterým je momentálně zkušený a s nikým se nepárající Martin Angelis (Ciarán Hinds). Adam ale ještě netuší, že již brzy na čas převezme jeho místo, protože Angelis skončí v nemocnici poté, co se ho kdosi pokusí otrávit. 

Adam to však nebude vůbec jednoduché, protože je stále poměrně mladým a nepříliš zkušeným agentem, tudíž respekt ostatních si bude muset vybojovat. Následně tak vyjde najevo, že za otravou stojí schopná ruská špionka jménem Kara (Olga Kurylenko), která se s Adamem už nějaký čas zná. Ale zdá se, že Kara Angelise záměrně otrávila, aby mohl Adam usednout na jeho místo. Ta ho následně donutí zpochybňovat všechno a všechny kolem sebe.

Věci se ještě více zkomplikují ve chvíli, kdy se do toho všeho začne plést i Adamova žena Maddy (Oona Chaplin). A aby toho nebylo málo, tak Adama začne také podezírat CIA, podle které by mohl být mladý dočasný šéf MI6 dvojitým agentem. Celá Adamova rodina se tak brzy dostane do nebezpečí, ze kterého možná už nepovede žádná cesta ven. 

Hlavním scenáristou se stal na Oscara nominovaný filmař Matt Charman, který se podílel na tvorbě scénáře k vynikajícímu špionážnímu thrilleru Most špionů z roku 2013 od Stevena Spielberga. Režii jednotlivých epizod si zas vzal na starost Louise Hooper, který také natočil pár epizod k seriálům jako Zaklínač a Sandman.

Dále se v sérii objeví herci jako Tracy Ifeachor, Avital Lvova, Alexandra Guelff, Brian Law a Adam James.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 26. 12. 2022.