Amazon Studios přicházejí s akčním krimi thrillerem Without Remorse, jenž je adaptací stejnojmenného románu Toma Clancyho z roku 1993. Příběh o nemilosrdné pomstě, jejíž motivy lehce připomínají svět Johna Wicka (2014), divákům přináší Stefano Sollima, italský režisér, který stojí například za druhým dílem Sicaria (2018) nebo mafiánským podsvětím, jež přineslo kriminální drama Suburra (2015). Jeho nejnovější snímek se nedávno představil v oficiálním traileru.

Dějová zápletka se točí okolo Johna Kellyho (Michael B. Jordan), elitního agenta americké jednotky Navy SEAL s výbušnou povahou. Ten by pravděpodobně žil spokojený život se svou rodinou, kdyby mu skupina ruských vojáků nezabila těhotnou manželku jako odplatu za jeho roli v přísně tajné vládní operaci. Po krvavém incidentu, který ho samotného málem stál život, se vydává na cestu spravedlnosti, během níž odhaluje mezinárodní spiknutí nevídaných rozměrů. 

Přečtěte si také: Videoherní podívanou s časovou smyčkou nabídne akční sci-fi Boss Level mířící na kartu Hulu

Spojením sil s kolegou ze SEAL (Jodie Turner-Smith) a tajným agentem CIA (Jamie Bell) se společná mise nevědomky dostává za hranice promyšlené pomsty. Odkrývá totiž neviditelné struktury, jež mohou uvrhnout Spojené státy a Rusko do zlověstné války. Kelly, zmítaný osobní ctí a věrností vůči své zemi, musí bez lítosti bojovat s nepřáteli, a přitom doufat, že odvrátí globální katastrofu stejně efektivně jako odstraňuje všechny ty, kteří měli něco společného se smrtí jeho nejbližších.

Automatické pušky, neprůstřelné strategie, padající letadla či vybuchující limuzíny – to vše nabídne akční snímek Without Remorse přesně 30. dubna 2021, kdy se objeví na kartě Amazon Prime Video. Divákům se vedle trojice hlavních protagonistů představí také Guy Pearce, Lauren London nebo Jacob Scipio.