Co kdyby superlidé existovali? Akorát by se nechovali jako hrdinové, ale své schopnosti by používali ke své slávě a zviditelnění se? Vždyť v jednadvacátém století nepotřebujeme klasické nadšence v pláštěnkách, kteří bojují se zločinem. Ale supershowbyznys, po tom se lidé mohou utlouct. V tomto světě jsou lidé obdaření superschopnostmi světovými celebritami nebo preventivně stíhanými nepřáteli státu.

V tomto světě žije i Lenka Křížová, která po slávě netouží. Chce pouze odchodit vysokou, utratit alimenty, které dostává a sem tam pomoct kamarádce u zkoušky svými mimickými schopnostmi. O slávu a fanoušky se nikdy neprosila. I když to vypadá, že se nějaký našel.

Ne, toto není naše představa současného světa. To je námět a anotace českého autora Pavla Bareše (Projekt kronos) pro jeho nový sci-fi thriller s názvem Meta, který nedávno vyšel pod taktovkou brněnského nakladatelství Host. A i když nás od vydání dělí malý okamžik, na Databázi knih se již objevují první recenze, které knihu vychvalují do nebes za její promyšlenost, detailnost a vtipné narážky studentského života.

Přečtěte si také: České fantasy z rozpadajícího se Sovětského svazu? To je nový román Šedá od Dalibora Váchy

Pro ty z vás, kteří by měli zájem si knihu přečíst, můžete jí zakoupit v elektronické i fyzické edici. Ta fyzická je zabalena ve flexovazbě (něco mezi tvrdou a měkkou vazbou) a obsahuje 320 stran. Na eshopu nakladatelství Host je k dispozici s menší slevou za 297 Kč. Navíc zde najdete i 30 stránkovou ukázku, která by vám měla pomoci s rozhodnutím, zda koupit, či ne.