Na českém komiksovém trhu se v současné době chystá velká událost pro hráče videoher. Již v příštím týdnu bude české nakladatelství CREW vydávat první svazek komiksové série Cyberpunk 2077: Trauma Team, který čtenáře zavede do role pomocné zdravotnice z firmy Trauma Team International.

Přečtěte si také: Kromě komiksové série od Dark Horse Comics doprovodí Cyberpunk 2077 i anime seriál

„Nadia, pomocná zdravotnice pro firmu v soukromém vlastnictví známou jako Trauma Team International, jako jediná přežila nezdařenou záchrannou misi, která se proměnila v přestřelku. Když Nadia kývne na to, že bude v práci pokračovat a zúčastní se chystané evakuační mise, netuší ještě, koho bude muset ze stého patra mrakodrapu plného ozbrojenců zachránit!“

Za celým prvním svazkem stojí velmi dobré komiksové duo. Na pozici scénáristy není nikdo menší než americký spisovatel Cullen Bunn. Toho můžete znát jako otce skvělé hororové série Pochmurný kraj, kterou v Česku vydává nakladatelství Comics Centrum. Kromě toho má Bunn za sebou velké množství projektů z Marvel univerza nebo komiks Darth Maul – Syn Dathomiru. Jeho scénáristickému umu dopomáhá velmi dobrý chilský umělec Miguel Valderrama, jenž se proslavil sérií Giants.

Přečtěte si také: Tajemný tvor Znjetvořec tyranizuje lovce v 5. dílu Pochmurného kraje

První zmínky o Trauma Teamu jsme se dozvěděli již v červnu/júni roku 2020. V USA začala série vycházet ve formě komiksových sešitů pod vydavatelstvím Dark Horse Comicszáří/septemberi 2020, tudíž před vydáním oficiální videohry Cyberpunk 2077.

Pro české fanoušky však byla mnohem důležitější informace, jestli se tento komiks objeví i u nás s českou lokalizací. Oznámení české verze s překladem od Filipa Ženíška přišlo až v listopadu/novemberi minulého roku, kdy CREW oznámilo část edičního plánu pro rok 2021.

Samotné čekání je již u konce. Teď už je jisté, že komiksový svazek Cyberpunk 2077: Trauma Team vyjde v úterý 23. února/februára 2021. Tuto stostrannou knihu v měkkých deskách si již můžete předobjednat na e-shopu nakladatelství CREW za 239 korun. Kromě samotného nákupu si zde můžete prohlédnout i krátkou ukázku.