Pokud jste už dávno nad Zaklínačem od Netflixu zlomili hůl, ránu na duši vám může spolehlivě zhojit video-povídková série jménem The Witcher Stories, která dokonce pochází z našich luhů a hájů. Na fanouškovskou tvorbu se jedná o opravdu velice kvalitní produkci, na které si tvůrci dávají v každém díle vždy pečlivě záležet, nic není odfláknuté.

Celá série se primárně točí nikoliv kolem Geralta, nýbrž kolem Kolgrima (Vojtěch Kačírek), podobně schopného zaklínače ze školy Zmije. Každá z epizod je vždy jen několik minut dlouhá, ale na odvyprávění daného příběhu to bohatě stačí.

Nyní však tvůrci chystají v Praze speciální událost, která by veškeré fanoušky této české série neměla minout. 

Za čtyři měsíce proběhne v kině Lucerna promítání kompletního sestřihu původně čtyřdílné zaklínačské povídky, jež bude doplněna o finální čtvrtý díl, v němž se celý příběh uzavře. Předešlé díly se skládají z epizod Cesta, Tábor a Krčma. Přesněji promítání proběhne 14. 6. 2024 ve 20:00. Pod článkem ve zdroji naleznete odkaz, skrze který si můžete zakoupit na promítání vstupenku.

,,Kolgrim byl zaklínač ze školy Zmije. Elthien zase elfský kovář, který si udělal nepřátele na nesprávných místech. A i když Scoia'tael drží vždy při sobě, nic neplane jasněji než fanatická touha po pomstě.“

V rámci oznámení také tvůrci připomněli, že na projektu The Witcher Stories se podílela jak kaskadérská skupina Burdyri Swordfighters, tak i slovenská kapela Strigôň

Za sérií stojí filmařské duo Martin Třešňák a Filip Mašek. V chystaném promítání si dále zahrají Vojtěch Jelínek, Ondřej Kršňák, Markéta Serbousková, Anastasiya Stefanenko a Milan Šot.

A pokud o sérii slyšíte poprvé a chcete menší ochutnávku, podívejte se na nejnovější epizodu s názvem Gryf, která vyšla teprve před několika dny. Ano, také nám to připomíná zaklínačského John Wicka.