Tým režiséra a scénáristy LeSeana Thomase (Black Dynamite, The Boondocks) se spojil s japonským animačním zkušeným studiem MAPPA (Attack on Titan, Jujutsu Kaisen), aby vytvořili legendu o prvním černošském samuraji. V této verzi bude bojovat proti mechům a magii.

Satoshi Iwataki (A Certain Magical Index, Dororoje) hlavní animační režisér, Takeru Satō je hlavní technický režisér. Kenichi Shima (Parasyte -the maxim-) má na starosti dílčí design postav, Minoru Nishida (Dagashi Kashi 2) pracuje na designu světa a uměleckém zasazení. Junichi Higashi (Cowboy Bebop, Kingdom) vytváří pozadí, Yuki Nomoto (Dorohedoro) je 3D CG režisér, a Hyo Gyu Park je zodpovědný za vzhled seriálu. Azusa Sasaki (Zombie Land Saga) vytvořil barevnou paletu a Mutsumi Takemiya (Dororo, Azur Lane) dílo editoval.

Netflix popisuje příběh následovně:

„Ve válkou zmítaném Japonsku plném mechů a magie se dosud neznámý ronin Yasuke snaží žít mírumilovný život, na rozdíl od toho předchozího plného násilí. Ale když se místní vesnice stane centrem společenských nepokojů mezi válčící šlechtou, musí se se chopit meče a přepravit záhadné dítě, které je terčem temných sil a krvežíznivých válečníků. Příběh Yasukeho, prvního afrického samuraje, který ve skutečnosti sloužil legendárnímu Odu Nobunagaovi, bude vypuštěn do světa.“

Yasuke je prokazatelná historická postava a jistě bude zajímavé sledovat kombinaci reality a japonské fantasy. Celý seriál bude dostupný na Netflixu od 29. dubna.