Letos k nám dorazila do kin první část sedmého dílu slavné akční série Mission: Impossible s podtitulem Odplata, ve kterém Ethan Hunt (Tom Cruise) a jeho tým čelí další světové hrozbě. Kvůli stávkám v Hollywoodu ale bylo natáčení chystané druhé části na začátku léta pozastaveno, tudíž vyvstaly obavy, zda nakonec nedojde k nějakému velkému odkladu premiéry. A tyto obavy se bohužel v plné míře naplnily.

Premiéra druhé části Odplaty se kvůli přetrvávající stávce herců odkládá z 27. 6. 2024 na 23. 5. 2025, tudíž skoro o celý jeden rok. Jakmile zmíněná stávka skončí, hlavní část produkce se hned zase rozjede, podle všeho by už ale značná část filmu měla být dotočená. Bohužel to nic nemění na tom, že čekání na další kapitolu se značně protáhne. 

Není to navíc jediný film, který nechalo studio Paramount odložit. Pousnul se také chystaný sci-fi horor Tiché místo: První den, prequel známé filmové série od Johna Krasinskiho, který měl v kinech premiérovat 7. 3. 2024. Nyní ale snímek přebírá původní termín dalšího Mission: Impossible, to znamená, že se ho nakonec dočkáme 27. 6. 2024.

A když už mluvíme o Krasinskim, Paramount změnil termín premiéry i pro jeho chystanou komediální fantasy IF s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli, která měla původně dorazit 24. 5. 2024. Zde však k odkladu nedošlo, místo toho se filmu dočkáme o několik dní dřív, přesněji 17. 5. 2024.

A pak tu máme chystaný celovečerní animák o SpongeBobovi, který měl vyjít v květnu roku 2025, Paramount však snímek odložil až na 19. 12. 2025. 

Odklad osmého Mission: Impossible je obzvlášť frustrující, protože to není poprvé, co se termín premiéry takto brutálně měnil. Obě dvě části se už musely odložit kvůli pandemii koronaviru, kvůli které neměli tvůrci ideální podmínky pro natáčení. Navíc mnozí fanoušci jsou určitě zvědaví, jak vlastně skončí ona velkolepá dějová linka z části první. Holt se budeme muset obrnit trpělivostí.

Pokud jste náhodou ještě neviděli naši recenzi na první část, zhlédnout ji můžete níže.