Selina Kyle aka Catwoman si odbyla premiéru ve stejném komiksovém sešitě jako Batman. První číslo netopýřího muže od dvojice můžu Bob Kane a Bill Finger, tak představilo nejenom temného rytíře, ale i jednu z postav, která s Batmanem kooperuje až do dnešních dní.

Během více jak osmdesáti let se její pozice v komiksovém světě měnila, původně byla jedním z hlavních Batmanových protivníků, ale postupem času se její zločinecké sklony mírnily a s Batmanem ji provázel nejeden románek včetně svatby, která je součástí komiksového eventu Znovuzrození.

Catwoman je natolik populární postavou, že od svého prvního výskytu již dostala nejeden sólový komiks, pravidelně se objevuje ve filmech a seriálech. Najít ji můžeme i v animácích a ve hrách. Okusit sílu Catwomaniných drápků jsme mohli například v bojové sérii Injustice nebo jsme se s ní mohli prohánět Arkhamským ostrovem ve hře Batman: Arkham City.

Jednu věc si však doposud Cat nemohla odškrtnout. Zatímco její sólová live action adaptace vznikla a všichni na ni chceme zapomenout a ne, ani úchvatná Halle Berry tu katastrofu nezachránila, tak překvapivě až doposud neproběhl žádný animovaný film, kde by byla Selina Kyle uvržena do hlavní role. To se však má brzo změnit.

Byl totiž oznámený film Catwoman: Hunted, za kterým má stát scénárista Greg Weisman. Ten mimochodem stojí za seriály typu Spectacular Spider-Man nebo Star Wars: Rebels. Příběh by se měl zaměřit na rozličnou zločineckou organizaci, která půjde Catwoman po krku, jelikož má prsty v loupeži vzácných šperků. Po krku Selině půjde i místní policie a Interpol a své k tomu bude mít co říct i Batwoman. Takže Catwoman se bude muset jistě hodně otáčet, aby z téhle šlamastyky dokázala vybruslit s grácií. 

Už máme k dispozici i některé castingové role. Catwoman hlasem podpoří Elizabeth Gillies. Tu podpoří Stephanie Beatriz jako Batwoman, Jonathan Banks jako Black Mask nebo Kirby Howell-Baptiste jako Cheetah. Datum vydání zatím nevíme, ale i tak si myslíme, že animovaný sólový film s Catwoman nemusí být vůbec na škodu a uvidíme, co se z toho nakonec vyvrbí.