Jeho jméno znají všichni, ale vyslovit si ho netroufne nikdo. Studio Universal Pictures přichází s dalším oficiálním trailerem nadcházejícího snímku Candyman, za nímž stojí americká režisérka Nia DaCosta. Ta přetváří urbanistickou legendu v klasický horor, který mimo jiné reflektuje současná témata rezonují společností. V roli kultovního hrdiny všech strašidelných historek se ocitá Yahya Abdul-Mateen II.

„Když vyslovíš jeho jméno pětkrát před zrcadlem, zjeví se v něm a zabije tě,“ zaznívá z úst mladého výtvarníka Anthonyho (Abdul-Mateen II), který má pocit, že jeho kariéra stagnuje. Hledá proto nový impuls, aby mohl popustit uzdu kreativity a pokračovat tak ve své tvorbě. Jednoho dne mu známý veterán William (Colman Domingo) povypráví děsivý příběh o nadpřirozeném muži s hákem místo ruky a důvod, proč začal vraždit.

Přečtěte si také: Dánský thriller Kaštánek se dočká seriálové adaptace z dílny Netflixu

Stálý přispěvatel galerie moderního umění, jemuž šéfuje jeho kamarádka (Brianna Cartwright), je legendou zcela fascinován a začne pátrat po dalších okolnostech. Obrazy najednou získávají temný nádech a postupně se na nich začíná objevovat jediná tvář – zrůda, která terorizuje sousedství v chicagské čtvrti Cabrini Green. Jeho ateliér tak otevírá dveře do složité minulosti, jež odkrývá temná zákoutí umělcova vlastního duševního zdraví a rozpoutává krvavou vlnu násilí, která jeho osud staví do velké kolize. 

Oscarový Jordan Peele, autor scénáře, označil nadcházející horor Candyman jako volné pokračování původního snímku z roku 1992. Vedle známých motivů bude film ale nově odrážet také téma rasismu. Na křižovatce bělošského násilí a černošské bolesti se diváci ocitnou již 27. 8. 2021, kdy snímek dorazí do vybraných kin. Vedle hlavních protagonistů se v něm objeví také Nathan Stewart-Jarrett, Kyle Kaminsky nebo Teyonah Parris.