Nenechte se zmást, tohle není žádný celovečerák o superhrdince Black Canary z DC Comics, místo toho se dočkáme standardně vyhlížejícího akčního thrilleru, v němž v hlavní roli uvidíme snad vůbec nestárnoucí Kate Beckinsale (Jolt). Snímek Canary Black od Amazonu, který natočil slavný francouzský režisér Pierre Morel (96 hodin), dorazí přesně za měsíc. A nyní zde máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Beckinsale si zde zahraje Avery Graves, špičkovou agentku CIA, která se dostane do náležitě prekérní situace. Teroristé unesli jejího manžela, přičemž nyní ji vydírají, aby zradila vlastní zemi. Aby mohla od svého týmu odříznutá Avery přežít a získat kýžené informace, které únosci chtějí, bude se muset obrátit na své kontakty z podsvětí. Zrada je však přítomná na každém kroku, proto se bude muset spolehnout na svůj špičkový výcvik a bojové dovednosti, aby poskytla výkupné, které by však mohlo vyvolat globální krizi. Ve filmu měl také jednu ze svých úplně posledních rolí již zesnulý britský herec Ray Stevenson (Ahsoka). 

Pierre Morel má s akčními thrillery již bohaté zkušenosti, kromě 96 hodin nám také nadělil tituly jako Okrsek 13 (2004), Bez soucitu (2010) nebo Gunman: Muž na odstřel (2015). O scénář se postaral Matthew Kennedy (Dědictví).

Dále se ve snímku objeví herci jako Saffron Burrows, Rupert Friend, Ben Miles, Michael Brandon, Arben Bajraktaraj, Emma Gojkovic, Goran Kostič, Jeff Mirza, Igor Pecenjev, Dominik Čičak, Ramona Von Pusch a Luis Torrecilla.

Na službě Prime Video od 24. 10. 2024.