O novém projektu ze světa anime a mangy Bleach, Burn the Witch z pera mangaky Kuba Tita, jsme tady již informovali. Na streamovací platformě Crunchyroll vyjde tento anime film 1. října, a to po celém světě kromě Japonska. K této příležitosti vyšel v pořadí druhý trailer, jenž přináší nové obrazové materiály. Ale abych nepředbíhal, zopakuji, o čem anime pojednává.

Burn the Witch se bude odehrávat v Londýně, kde je obyvatelstvo decimováno draky, fantaskními stvořeními, která jsou pro běžnou populaci neviditelná. Existují však lidé, kteří jsou schopní s nimi bojovat. Vybraní jedinci se mohou kvalifikovat na čarodějníky a čarodějnice, aby se s nimi mohli střetnout.

Hlavní hrdinky příběhu jsou čarodějnice Noel Niihashi a Ninny Spangcole. Jsou agentkami organizace Wing Bind (WB), jejíž zaměřením je ochrana a správa draků.

Crunchyroll není jediná platforma, kde si film mohou fanoušci užít. V Japonsku se druhého října dostane na stříbrná plátna. V kinech se také budou prodávat limitované Blu-ray disky. Mezi další platformy patří Amazon Prime a Hikari TV v Japonsku. Pro účely streamovacích služeb bude film rozdělen do tří epizod.

Film je adaptací manga minisérie scénáristy a kreslíře Kubo Tita, která vychází v magazínu Shonen Jump. Můžeme se domnívat, že tato minisérie měla úspěch, protože magazín oznámil, že Kubo již pracuje na dalších epizodách.

O animaci filmu se postaralo Studio Colorido (O chloupek, Pokémon: Twilight Wings). Režisérem je Tatsurou Kawano (Koutetsujou no Kabaneri, Boruto) a scénář píše Chika Suzumura, která zatím pracovala pouze na půlhodinovém speciálu Kurage no Shokudou.

Já osobně už se nemohu dočkat jak na mangu, tak na film od studia Colorido. A jak jste na tom vy? Sledovali, nebo četli jste Bleache a podíváte se na tento spin-off?