Slavný britský herec Kenneth Branagh se proslavil především jako herec, ale jedná se i o zkušeného režiséra a scenáristu, který natočil shakespearovské filmové klenoty jako Jindřich V. (1989), Mnoho povyku pro nic (1993) nebo Hamlet (1996). Jeho posledním zrežírovaným filmem byly Přízraky v Benátkách (2023), jenž si posvítil na strašidelný případ Hercula Poirota. Co ale známý umělec chystá nyní?

Nedávno začalo ve Velké Británii natáčení jeho dalšího celovečeráku jménem The Last Disturbance Of Madeline Hynde. Zatím nevíme, o čem přesně film bude, ale podle serveru Deadline se bude jednat o psychologický thriller.

V přední roli by se měla objevit sympatická herečka Jodie Comer, hvězda z filmů jako Poslední souboj (2021), Free Guy: Hra na hrdinu (2021) a letošní Motorkáři. Objeví se také v chystaném zombie snímku 28 let poté

Jodie Comer už je k filmu upsaná několik měsíců, nyní se nám ale obsazení začíná hezky rozrůstat.

K filmu se tak připojily známé herecké tváře jako Patricia Arquette (Chlapectví) a Michael Sheen (Dobrá znamení). Dále se ještě ve filmu objeví Tom Bateman (Třináct životů), Vicky McClure (Taková je Anglie), Michael Balogun (Neznáš mě), Kristina Tonteri-Young (Válečná jeptiška), Karla Crome (Carnival Row), Aiysha Hart (Čas čarodějnic) a Gemma Whelan (Hra o trůny).

Tak snad se někdy po skončení hlavní části produkce dozvíme, co přesně nám vlastně snímek nabídne. 

Kenneth Branagh si vzal pod palec jak scénář, tak i režii. Kromě výše zmíněných adaptací Shakespearových her natočil také filmové tituly jako Frankenstein (1994), Thor (2011) nebo Jack Ryan: V utajení (2014).

The Last Disturbance Of Madeline Hynde by odhadem mohlo dorazit někdy ve druhé polovině příštího roku.