Bridget Jonesová, sympatická hrdinka jedné z nejslavnějších britských romantických komedií, která ani náhodou není jenom pro ženský (!), se nám vrátí pro čtvrté filmové kolo. Ve výrobě je snímek Bridget Jonesová: Láskou šílená (Bridget Jones: Mad About the Boy), další adaptace jedné z knižních předloh od autorky Helen Fielding.

V hlavní roli se samozřejmě opět objeví Renée Zellweger, ke které se ještě připojí starý dobrý Hugh Grant, jenž si znovu zahraje promiskuitního svůdníka Daniela Cleavera.

Nyní je však otázkou, zda se vrátí i třetí zásadní člen party, kterým je očividně Colin Firth jakožto Mark Darcy. Ve zmíněné knižní předloze je totiž Mark po smrti. A Firth stále ještě není oficiálně na palubě. Je možné, že ho chystaný snímek skutečně také usmrtí? Server Daily Mail sice před nějakým časem uvedl, že Firth se má ve filmu objevit také, ale jelikož se jedná o bulvár, nejedná se o příliš důvěryhodný zdroj. 

Co se hlavní dějové linie týče, sledovat bychom měli 51letou Bridget, která se jakožto svobodná matka opět snaží proplést nástrahami života, práce, rodiny a samozřejmě i lásky.

První díl (Deník Bridget Jonesové) z roku 2001 je milovanou romantickou klasikou, které se v kinech podařilo z rozpočtu 25 milionů utržit slušných 282 mega. O dva roky později jsme se pak dočkali pokračování jménem Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004), které si sice komerčně také nevedlo vůbec špatně, ale mělo už podstatně horší recenze. Na třetí díl, který nesl název Dítě Bridget Jonesové (2016), pak museli fanoušci čekat dlouhých 12 let.

Co se týče chystaného čtvrtého dílu, vrátit by se měla ještě Emma Thomson, která si zopakuje roli Bridgetiny lékařky. Dále se mají ve filmu objevit také Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství) a Leo Woodall (Cherry). 

O režii se postará Michael Morris, který točil pro seriály jako Bratři a sestry (2006), Volejte Saulovi (2015) a Proč? 13x proto (2017). O scénář se postarala sama autorka Helen Fielding.

Snímek by měl údajně vyjít v kinech příští rok na Valentýna, tedy 14. 2. 2025. Předešlé tři filmy už dohromady utržily přes 760 milionů dolarů, tak uvidíme, zda se značka s příchodem čtvrtého dílu přehoupne přes miliardovou hranici.