My Hero Academia, česky Moje hrdinská akademie a japonsky Boku No Hero Academia je vcelku mladá superhrdinská manga série od japonského mangaka Kóheie Horikošiho. První kapitoly začaly vycházet v magazínu Weekly Shōnen Jump od července/júla 2014. Postupem času byly všechny kapitoly poskládány do celkem 26 svazků. Oblíbenost mangy byla tak velká, že v roce 2016 vznikl anime seriál, který běží dodnes. My Hero Academia se dokonce dočkala i dvou filmů a několika videoher pro platformy Nintendo 3DS, PS4, Xbox One, Nintendo Switch a PC.

Přečtěte si také: Holmes musí čelit Irene Adlerové v novém komiksu

V české lokalizaci začala tato manga vycházet od roku 2019, kdy jsme se dočkali prvních dvou svazků. Další dvě knihy přibyly tento rok. Tím to však nekončí, protože nakladatelství CREW připravuje vydání pátého svazku s podtitulem Šóto Tadoroki: Počátek. Ten bude opět lokalizovaný od známé manga překladatelky Anny Křivánkové.

Příběh se tentokrát zaměří na Uraraku, kterou čeká velký boj: "Přicházejí poslední zápasy festivalu! Bakugó je silný nepřítel, ale Uraraka je plná odhodlání. V hrdinské akademii jsou všichni přátelé, ale zároveň i rivalové!" Zvládne Uraraka tento složitý boj, nebo Bakugóvi podlehne?

Pokud vás zajímá, jak tento příběh dopadne, My Hero Academia 5: Šóto Tadoroki: Počátek budete moci zakoupit již 18. srpna/augusta tohoto roku. Titul již teď můžete předobjednat na eshopu nakladatelství CREW za 159 Kč. Na přiloženém odkaze najdete i krátkou ukázku, která vám odhalí, co od této mangy můžete očekávat.