Kombinace filmařů Ilji Najšullera a Dereka Kolstada je téměř záruka parádního a nadupaného akčního filmu. A přesně takového jsme se dočkali v podobě snímku Nikdo, který k nám dorazil minulé jaro. Sympaťák Bob Odenkirk zde hraje hlavní roli zdánlivě obyčejného rodinného muže, který se po útoku na jeho domu vrací do svého bývalého nebezpečného života, přičemž se stává terčem drogového bosse. Ten však ještě netuší, že si začal s tím nepravým člověkem. Snímek Nikdo zaznamenal relativně slušný komerční úspěch, z rozpočtu 16 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo vydělat necelých 57 milionů. Mimo jiné se dočkal kladného hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků. A jak se zdá, Odenkirk a Kolstad dychtí i po druhém díle. 

I přestože studio Universal ještě nedalo pokračování zelenou, Odenkirk v rozhovoru pro Empire odhalil, že o něm s výše zmíněným scénáristou aktivně debatují.

,,Pojďme udělat Nikdo dvojku a já to v ní rozjedu jako nikdy předtím. Pracujeme na tom, aby k ní opravdu došlo. Studio Universal bylo velmi vstřícné a optimistické. S Derekem jsme už mluvili o příběhu. Ještě nic není jisté, ale makáme na tom. Všechno ale ukazuje na to, že k tomu opravdu dojde.“

Už loni režisér Ilja Najšuller prohlásil, že film si rozhodně nechává otevřená dvířka pro případné pokračování. A i přestože devětapadesátiletý Odenkirk protrpěl během natáčení seriálu Better Call Saul infarkt, je rozhodně působivé, že se s takovým nadšením chce pustit do pokračování snímku, který by dal se svými akčními sekvencemi zabrat i mnohým mladším hercům. 

Úspěch filmu není příliš překvapující, Najšuller potvrdil, že má pro akční žánr talent už v roce 2015, kdy filmovému světu nadělil řežbu Hardcore Henry, kterou stoprocentně ocení každý milovník FPS videoher. Derek Kolstad je zase jedním z hlavních tvůrců filmové série o Johnu Wickovi, pro kterou napsal scénář ke třem dílům. Do čtvrtého, kterého se dočkáme příští rok, se už však nevrátil. Vznik druhého dílu Nikdo je taktéž možný už jenom vzhledem k faktu, že díl první vznikal pod Universalem, který má dobrou pověst studia, jemuž nezávisí pouze na výdělku, ale i na umělecké vizi autorů. To je také jeden z hlavních důvodů, proč k němu před nějakou dobou přešel i režisér Christopher Nolan, který donedávna své filmy točil pro studio Warner Bros..

Ocenili byste druhý díl filmu Nikdo?