Legendární francouzský filmař Luc Besson, kterému vděčíme za slavné tituly jako Brutální Nikita (1990), Leon (1994) a Pátý element (1997), hodlá filmovým nadšencům nadělit svůj další kousek. Ten ponese název DogMan, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Pokud jste milovníci psů, tak vlastně těžko říct, zda vám film doporučit, nebo ne. Na jednu stranu se hlavním hrdinou stane někdo, kdo pejsky miluje a v životě by jim neublížil, ale vzhledem k obsahu upoutávky je možné, že se dočkáme i nějakých těch nepříjemných scén, kdy jim někdo ublíží. Hlavním protagonistou se každopádně stává mladý muž jménem Douglas (Caleb Landry Jones), kterému evidentně tak trochu šplouchá na maják. Neměl ale příliš jednoduché dětství, zneužíval ho totiž jeho násilnický otec, který ho jednoho dne předhodí psům. A právě u nich nalezne lásku, kterou u lidských bytostí nikdy nepocítil. 

O nějaký čas později se z Douglase stává podivín, který se stará hned o několik psů. Stále se ale snaží nějakým způsobem vzpamatovat z traumatu z dětství, přičemž zároveň se i pokouší vypořádat se s vlastní identitou. Z traileru je ale vidno, že Douglasovi zkříží cestu členové jakéhosi zlovolného gangu, přičemž jeden z nich možná zabije jednoho z jeho psů. A to je pro našeho nestabilního hrdinu samozřejmě absolutně nepřijatelné.

Následně se dočkáme o něco akčnějších sekvencí, ze kterých je patrné, že Douglas se psí pomocí začne jednotlivé gangstery postupně likvidovat. A ano, pokud vám trailer tak trochu připomíná mix mezi Jokerem a Johem Wickem, tak rozhodně nejste sami. 

Besson se postaral jak o scénář, tak i o režii, přičemž o filmu se nějakou dobu proslýchá, že by měl svým stylem připomínat filmařovou starší tvorby, respektive například výše zmíněné filmy jako Brutální Nikita a Leon. A to nezní vůbec špatně!

Dále se ve filmu objeví herci jako Marisa Berenson, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, Avant Strangel, Michael Garza, Bennett Saltzman, Corinne Delacour a Bianca Melgar.

Snímek bude ve francouzských kinech premiérovat 27. 9. 2023, zatím ale nevíme, zda se dostane také k nám.