Ať už vám to přijde jakkoliv bizarní, příští rok na jaře se dočkáme dlouho očekávané filmové adaptace Minecraftu. I přestože je ale premiéra stále poměrně daleko, už zde máme první krátkou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Vítejte ve světě Minecraftu, kde vám kreativita nejenom pomáhá k tvoření, ale také je nezbytná k vašemu přežití. Na scénu tak nastupují čtyři hrdinové, jmenovitě Henry (Sebastian Eugene Hansen), Natalie (Emma Myers), Dawn (Danielle Brooks) a Garrett „The Garbage Man“ Garrison (Jason Momoa). Ti všichni se potýkají se zcela obyčejnými problémy, jedno dne jsou ale vtaženi tajemným portálem do Overworldu, zvláštního a krychlového světa divů, kde se daří ryzí představivosti. Aby se mohli dostat zpátky domů, budou muset pochopit pravidla této podivuhodné říše, nemluvě také o tom, že ho budou muset ochránit před zlými tvory jako Piglini a Zombie. 

Zároveň se tak vydají na magickou výpravu, během které jim bude pomáhat zkušený Steve (Jack Black), nečekaný expert na „craftování“, jenž v kostičkovaném světě přebývá už dost dlouho na to, aby si zde pro sebe vybudoval spokojený pixelový život. Tuto pětici tak čeká dobrodružství, které nejenže otestuje jejich odvahu, ale zároveň si znovu uvědomí své kvality, díky nimž je každý z nich jedinečně kreativní. Přesně to by jim mohlo pomoci uspět i v reálném světě.

Celkově to vypadá na řádně bláznivou podívanou, kterou by si ale mohli užít i ti, co na Minecraft v životě nesáhli. Zatím máme na světě jen pouhý teaser, tak uvidíme, co všechno nabídne plnohodnotný trailer. 

Režii si vzal pod palec Jared Hess, který už s Blackem natočil komedii Boží zápasník (2006). Mezi jeho další tituly patří například Napoleon Dynamit (2004) a Zilionáři (2016).

Na scénáři pracovali Allison Schroeder (Rachel Stoneová: Sázka na Srdce) a Peter Sollett (Metaloví lordi). Dále hrají Kate McKinnon, Jemaine Clement a Jennifer Coolidge.

V kinech od 3. 4. 2025.