MCU snímek Black Panther: Wakanda Forever je poslední marvelovkou čtvrté fáze, která dorazila do kin. Ovšem pokud si snímek chcete vychutnat také v teple domova, tak předplatitelé Disney+ by měli zbystřit. Ještě před nějakou dobou to vypadalo, že snímek se na platformě objeví už 20. 1. 2023. Ale nakonec se zdá, že to bude až na začátku příštího měsíce, tedy 1. 2. 2023. Důvodem je pravděpodobně Měsíc afroamerické historie, který se ve Spojených státech slaví každý únor/február, tudíž Disneymu přišlo příhodné uvést snímek na platformu právě v tuto dobu.

Snímek v kinech minulý rok premiéroval 11. 11., nicméně stále je o něj v kinech relativní zájem. Po posledním víkendu se v žebříčku domácího box officu pro Severní Ameriku umístil v návštěvnosti na třetím místě, v rámci čehož vydělal téměř 5 milionů dolarů. Druhé místo patřilo překvapivě velice chválenému animáku Kocour v botách: Poslední přání a první samozřejmě dlouho očekávanému pokračování Avatara. 

Black Panther: Wakanda Forever má tak momentálně celosvětově na kontě přes 820 milionů dolarů. Než se tak na Disney+ objeví, ještě by nějakou tu kačku pro svůj box office vydělat mohl. MCU šampiona pro rok 2022, kterým se stal snímek Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, jenž má na kontě přes 955 milionů, už ale se vší pravděpodobností nepřekoná.

V domácím box officu se však pokračování Black Panthera stalo již druhým nejvýdělečnějším marvelovským snímkem za poslední tři roky, prvním byl Spider-Man: Bez domova, který obecně patří ke komerčně nejúspěšnějším filmům všech dob. 

O režii snímku se opět postaral Ryan Coogler. Podílel se také na scénáři, se kterým mu pomáhal Joe Robert Cole.

V pokračování se tak objevili herci jako Letitia Wright, Tenoch Huerta, Dominique Thorne, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Winston Duke a Angela Bassett.