Máme zde další pondělí, se kterým přichází další box office okénko. A nepřekvapivě začneme nejnovějším MCU titulem, kterým je Black Panther: Wakanda Forever. Ten vládne kinům i po druhém víkendu od premiéry, po kterém vydělal dalších 67 milionů dolarů. Celosvětově tak už má na kontě přes 546 milionů, čímž se dostal do TOP 10 komerčně nejúspěšnějších filmů roku 2022. Svými tržbami tak od minulého týdne překonal snímky jako Uncharted, Ježek Sonic 2 a Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

Pokud by se mu podobně dařilo i příští týden, mohl by tak možná už dohnat čtvrtého Thora, který se zasekl na 760 milionech dolarech. Už teď je ale jasné, že druhý Black Panther nedosáhne podobného úžasného výsledku, který zaznamenal díl první, jenž v kinech vydělal přes miliardu. Ale tvůrci s tím i tak nějak počítali. 

Minulý týden také vešla do kin hororová komedie jménem Menu, ve které se v hlavních rolích objevily hvězdy jako Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes a Nicholas Hoult. V zahajovacím víkendu domácího box officu se filmu podařilo vydělat 9 milionů, čímž si v návštěvnosti zajistil druhé místo. Celosvětově má zatím snímek na kontě přes 15 milionů, což je ovšem zatím polovina jeho původního rozpočtu.

Příběh se zaměřuje na mladý pár, který tvoří Tyler a Margot. Oba dva se vydávají na vzdálený ostrov, aby mohli povečeřet v jedné z nejluxusnějších restaurací na světě. Samotná restaurace však nabízí opravdu jedinečný a unikátní kulinářský zážitek. Celé zařízení vede místní šéfkuchař Slowik, který však našemu hrdinskému páru doslova naservíruje opravdu pořádné překvapení. 

A na co jít do kina tento týden? Co třeba na nového Spielberga? Legendární režisér totiž už za několik dní uvede své nové drama jménem Fabelmanovi, které bude částečně jeho autobiografickým filmem o jeho dětství a dospívání.

V našich kinech by se tak snímek měl objevit tento čtvrtek, tedy 24. 11. 2022. Na oficiální trailer se můžete podívat níže.