Slavný americký režisér Steven Soderbergh má momentálně opravdu plné ruce práce. A ne, bohužel to není kvůli dalším Dannyho parťákům, o kterých George Clooney mluvil minulý rok.

Místo toho pro nás chystá hned dva filmové projekty. Prvním by měl být horor jménem Presence, který už údajně řádně postrašil diváky na momentálně běžícím filmovém festivale Sundance. Ve snímku, který napsal scenárista David Koepp (Válka světů), zazáří například hvězdy jako Lucy Liu, Julia Fox a Chris Sullivan.

Soderbergh se ale hodlá ještě letos na jaře vrhnout na další velký projekt, kterým bude špionážní thriller jménem Black Bag. Projekt už má navíc na palubě dvě slavné herecké tváře, ve snímku si zahrají Michael Fassbender (Zabiják) a Cate Blanchett (Tár). 

První klapka by měla padnout někdy během května v Londýně, o samotném ději však zatím nevíme zhola nic, server The Hollywood Reprter akorát hlásí, že by se měl odehrávat ve Velké Británii.

Režisér každopádně vyšel s filmem na trh, kde ho nabízí nejrůznějším studiím, zájem o něj podle všeho mají Apple a Focus Features. Je ale samozřejmě možné, že film padne do klína někomu úplně jinému, například Netflixu, který už s filmařem pracoval na snímku High Flying Bird (2019). Soderbergh se má postarat o režii, přičemž scénář si vzal pod palec výše zmíněný David Koepp, který už s režisérem pracoval na thrilleru KIMI (2022). 

Jakmile chystaný snímek dostane studio, měli bychom se dočkat více informací nejenom o hlavním ději, ale i o zbytku obsazení. Prozatím bude muset trpělivě vyčkávat, Fassbender a Blanchett je ale rozhodně skvělá dvojka.