Máme to poslední říjnové box office okénko. A asi nebude žádným překvapením, že se bude opět mluvit o žhavé DCEU novince, kterou je antihrdinská podívaná Black Adam. Jeden z nejúspěšněji odstartovaných filmů v kariéře Dwaynea Johnsona, který ve snímku ztvárňuje vysněnou roli titulního drsňáka, už celosvětově vydělal přes 250 milionů dolarů.

Ovšem k tomu, aby se proškrabal do TOP 10 komerčně nejúspěšnějších filmů roku 2022, bude muset ještě zabrat. Na desátém místě se momentálně nachází filmová adaptace slavné videoherní série Uncharted, která má na kontě přes 400 milionů. I tak byl ale v domácím prostředí o Black Adama opět vůbec největší zájem, přes víkend se mu podařilo vydělat téměř 28 milionů, čímž oproti minulému týdnu šlápl na brzdu, ale i tak si ve víkendovém box office žebříčku zajistil prvním místo. 

Dále do kin stále hodně táhne nejnovější romantická komedie Vstupenka do ráje s Georgem Clooneym a Julií Roberts v hlavních rolích, která po víkendu vydělala přes 10 milionů. Celosvětově má na kontě téměř 120 milionů, což je také rozhodně slušný výsledek.

Na třetím místě v žebříčku víkendového domácího box officu se umístil očekávaný horor Ďáblova kořist, který má zatím na kontě přes 7 milionů, což oproti dřívějším hrůzným snímkům, mezi než patří například úspěšný Smile, zatím není žádná sláva. Uvidíme ale, jak se věci změní po příchodu příštího víkendu. 

A na co se tento týden můžete těšit v našich kinech? Inu, pokud jste fanoušci Christiana Balea a Margot Robbie, tak si určitě nenechte ujít komediální krimi Amsterdam, která v USA premiérovala na začátku tohoto měsíce. I přes slušné reakce o ni však příliš velký zájem v kinech nebyl, tudíž můžete jejím tržbám maličko pomoci.

O režii se postaral David O. Russell, který má na svědomí filmy jako Tři králové, Fighter a Terapie láskou.

Snímek do našich kin přijde ve čtvrtek, tedy 3. 11. 2022.