Po opravdu dlouhém čekání jsme se konečně dočkali prvního oficiálního traileru na snímek Barbie, ve kterém si Margot Robbie zahraje hranou verzi slavné titulní panenky. A trailer je to jaksepatří zajímavý, podívat se na něj můžete výše.

Upoutávka tak paroduje ikonickou sekvenci ze sci-fi klasiky 2001: Vesmírná odysea, o kterou se v roce 1968 postaral Stanley Kubrick. Na úplném konci se ovšem také dočkáme několika scén z hrdinčina růžovoučkého světa, ve kterých se mihne i její slavná polovička Ken, toho zas ve filmu ztvární Ryan Gosling. To ovšem nemá být jediný Ken, další verzi slavného sexy panáka by si měl zahrát i Simu Liu, hvězda z marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, který se v prvním traileru na chvíli objevil také. Jedno je z traileru ale rozhodně jisté. Žádná supervážná podívaná nás určitě nečeká. 

Hlavní děj filmu by se měl točit kolem Barbie, která byla „vyhnána“ ze svého růžovoučkého světa, protože pro něj byla až příliš dokonalá. Proto se vydává za velkolepým dobrodružstvím do světa pravého.

Dočkat bychom se tak měli i dalších hraných Barbie, zahrát by si je měly herečky Hari Nef, Issa Rae a Emma Mackey. Jak to všechno bude zapadat do celkového příběhu? To je zatím ve hvězdách. Už také víme, že jednu z primárních úloh si zahraje Will Ferrell, ten by zas měl ztvárnit šéfa hračkové společnosti Mattel.  

Režisérkou filmu se stala na Oscara nominovaná Greta Gerwing, která se také podílela na psaní scénáře. S tím jí ještě pomáhal její partner Noah Baumbach, kterému filmový svět vděčí za vynikající snímky jako Manželská historie a Frances Ha.

Ve snímku se taktéž dočkáme herců jako Kate McKinnon, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Alexandra Shipp a Michael Cera.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.