Poslední království (The Last Kingdom) je seriál založený na knihách Bernarda Cornwella, úspěšného autora historických románů. I u nás mu vyšlo něco kolem padesáti publikací a to značí, že ani zde není neznámým pojmem. Tento seriál není prvním dílem, kterému se dostalo zfilmování. První byla televizní série 14 filmů se Seanem Beanem v hlavní roli. Počkat... v jakém vesmíru je možné, že postava Seana Beana dožije 14 filmů?

No to je jedno. Zpět k Poslednímu království. Vychází z knižní série Uhtred z Bebbanburgu. Ta v češtině čítá 11 knih a ještě tento rok by měl vyjít 12. díl. Takže materiálu na adaptaci je tady ještě spousta. Pro ty, kdo seriál neznají, bych ho rád doporučil fanouškům Vikingů nebo Hry o Trůny. Bitvami a politikou se v tomto seriálu opravdu nešetří.

Čerstvý trailer ke čtvrté sérii nám ukazuje Uhtreda, hlavního hrdinu seriálu, který na tom není zrovna nejlépe. V předchozích sériích si prošel peklem a musí se tak potýkat nejen s fyzickými nepřáteli, ale i těmi vnitřními. Nebyl by to však správný hrdina, kdyby nechal nepřátelské armády jen tak pustošit svůj domov a sledoval umírat přátele. Jak výstižně pravý trailer: "Hrdina znovu povstane."

Tato série bude mít premiéru 26. dubna/apríla na Netflixu. Nevím jak vy, ale já se již nemohu dočkat.