Studio Chizu odhalilo nový mezinárodní trailer na animovaný film Belle od režiséra Mamoru Hosody. Film se objeví v japonských kinech 16. července. 

„Hlavní hrdinkou je Suzu, 17letá středoškolačka žijící se svým otcem na venkově. Jejich město je ukázkovým příkladem vylidňování japonského venkova. Zraněna ztrátou své matky najde útočiště v online světě zvaném „U“ v podobě jejího avatara Belle. Netrvá dlouho a upoutá pozornost všech uživatelů „U.“ Jedno dne se však před ní objeví nechvalně proslulá drakovi podobná postava,“ popisuje film oficiální distributor.

Zpěvačka a textařka Kaho Nakamura si zahraje ústřední roli Belle.

Ryō Narita si zahraje Shinobu Hisatake (oba levé horní obrázky), Suzina kamaráda z dětství, který si o ni dělá starosti. Jeho místo ve školním basketbalovém týmu mu vyneslo velkou popularitu u dívek, ale udržuje si temnou „auru.“ Měl zájem o Suzu, když byli ještě děti.

Shōta Sometani hraje Shinjira Chikamiho (oba obrázky vpravo), jediného člena školního kanoistického týmu. Je přímý a má dobré srdce. Vždy je oddaný svým cílům, což ho odcizuje od ostatních. 

Tina Tamashiro jako Ruka Watanabe (oba obrázky vlevo dole), je dívka s chováním modelky a saxofonistka ve školní kapele. Je to tak trochu dokonalá dívka, která k sobě přitahuje pozornost.

Rira Ikuta (zpěvačka dua YOASOBI) jako Hiroka Betsuyaku (obě vpravo dole) je Suzuina blízká kamarádka a stálá důvěrnice. Má sarkastický smysl pro humor, vytříbený mnoha internetovými střety. To ona pozve Suzu do online světa „U“, kde vystupuje jako producentka Suzuiny postavy Belle. V příběhu je klíčovou osobou a jediná zná Bellinu totožnost.

Toshiyuki Morikawa (vlevo) hraje Justiana, který jakožto vůdce ochránců zákona „Justice“ bere jako svůj úděl zjistit drakovu identitu. Kenjiro Tsuda (druhý obrázek vlevo) hraje Jelineka, současného umělce, který je podezřelý z toho, že je drak. Mami Koyama (uprostřed vpravo) hraje Swan, dámu, která žije na honosném statku. Je také další podezřelou z toho, že je drak. Mamoru Miyano hraje jak Muitaro Hitokawu, tak Tokoraemaru, YouTubery, kteří se snaží dopadnout draka.

Film režíruje Mamoru Hosoda , který proslul jako jediný japonský režisér, který nepracuje pro Studio Ghibli a byl nominován na nejlepší animovaný film na Oskarech. Film, jenž navazuje na úspěch Mirai, dívky z budoucnosti, by se měl v japonských kinech objevit ještě toto léto. Tedy pokud to světová situace dovolí.

Vedoucím projektu je Studio Chizu vlastněné nikým jiným, než samotným Hosodou. Ti se však spojili s jedněmi z nejlepších současných umělců. Prvním na seznamu je Jin Kim, dlouholetý zaměstnanec Disney. Postaral se o návrh Belle, takže postava získala netradiční západní nádech. Virtuální svět „U“ je navržen londýnským umělcem Ericem Wongem. Nakonec také spolupracují s irským studiem Cartoon Saloon, přičemž režiséři Vlkochodců Tomm Moore a Rosse Stewart propůjčí svůj talent, aby vytvořili „dosud nevídaný svět.“