Talentovaný britský filmař Edgar Wright (Poslední noc v Soho) už nějaký čas připravuje svůj další celovečerák, kterým bude nová filmová adaptace románu Běh o život (The Running Man) z roku 1982, jenž Stephen King napsal pod pseudonymem Richard Bachman. Několik měsíců také víme, že hlavní roli Bena Richardse má ztvárnit hezounek Glen Powell, jenž nedávno zazářil v tornádové podívané Twisters.

Nyní insider Daniel Richtman hlásí, že k filmu by se mohla připojit další známá hvězda. Řeč je o Sydney Sweeney, nyní již světoznámé americké herečce, která si už s Powellem zahrála v romantické komedii S tebou nikdy (2023). Letos jsme ji mohli vidět v komiksovém maléru Madam Web a hororu Neposkvrněná. A v budoucnu jí také uvidíme v hlavní roli chystaného rebotu Barbarelly.

Klasicky připomínáme, že jde o insiderské zvěsti, tudíž ještě není nic oficiálně potvrzeno. 

Příběh se odehrává v temném industriálním světě blízké budoucnosti roku 2025, který se již v lecčem podobá totalitě. Zábavu pro masy poskytuje jediný televizní kanál, který vysílá násilné a zvrácené soutěže, přičemž tou nejpopulárnější a nejdrsnější ze všech je Běh o život. A přesně do té se zapojí zoufalý Ben Richards, jehož dcera je vážně nemocná a žena se musela kvůli finanční tísni uchýlit k prostituci. Osmadvacetiletý Ben je proto následně vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř, kterou po 12 hodinách začnou pronásledovat profesionální lovci.

Na světě už máme známou filmovou adaptaci Běžící muž (1987), ve které se v hlavní roli objevil Arnold Schwarzenegger.

Edgar Wright, který je režisérem vynikající Cornetto trilogie (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa), se postará o režii i scénář.

Na tom spolu s ním měl pracovat ještě Michael Bacall, se kterým Wright napsal i filmového Scotta Pilgrima (2010). Datum premiéry zatím neznáme.