Před pár lety jsme se dozvěděli, že studio Sony připravuje zbrusu nový reboot Barbarelly, slavné dobrodružné sci-fi z roku 1968, která byla zároveň adaptací stejnojmenné komiksové série od Jeana-Claudea Foresta. V nové verzi si titulní hrdinku zahraje Sydney Sweeney, hvězda ze seriálu Euforie (2019), která se letos objevila v hororu Neposkvrněná a komiksové tragédii Madam Web. Dlouhou dobu ovšem bylo otázkou, kdo vlastně chystaný reboot natočí. A nyní to vypadá, že jedno jméno se nám už začíná rýsovat na obzoru.

Novou Barbarellu by mohl natočit Edgar Wright, talentovaný britský filmař, který natočil všechny tři díly vynikající Cornetto trilogie (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a U Konce světa). Mezi jeho poslední filmy patří Baby Driver (2017) a Poslední noc v Soho (2021). Filmař kolem projektu už nějaký čas kroužil, dokonce se po oznámení rebootu následně i sešel s výše zmíněnou herečkou. 

Nutno ovšem zmínit, že režisér ještě na palubě filmu není. Podle serveru Variety o tom momentálně jednají producenti Jane Goldman a Honey Ross.

I kdyby se ale režisér k projektu připojil, v tuto chvíli se zřejmě nebude jednat o jeho prioritu. Minulý měsíc jsme se dozvěděli, že Wright připravuje také novou filmovou adaptaci románu Běh o život (The Running Man) od Stephena Kinga, ve které si zahraje Glen Powell (Top Gun: Maverick). Sydney Sweeney má podle všeho údajně také velice nabitý kalendář, tudíž natáčení zřejmě jen tak brzy nezačne. Wright už každopádně pro Sony natočil výše zmíněného Baby Drivera, který zaznamenal v kinech slušný komerční úspěch. 

Ve filmu z 60. let si titulní hrdinku zahrála tehdejší sexbomba Jane Fonda, ztvárnila tak speciální agentku a mezihvězdnou zástupkyni Země, která dostane za úkol najít ztraceného vědce jménem Durand Durand. Ten vytvořil mocnou zbraň Positronic Ray, která by mohla zahubit celé lidstvo.

I přestože v době vydání se nejednalo o žádný trhák, po čase se z Barbarelly stala pro mnohé diváky milovaná klasika. Tak uvidíme, jak si Sony poradí s novou verzí.