Během posledních několika let jsme se dočkali dvou velkých filmů z období první světové války. Máme zde vynikající podívanou 1917, o kterou se postaral Sam Mendes, a o pár let později nám zas Netflix nadělil poněkud přeceňovanou adaptaci Remarqueovy knihy Na západní frontě klid (2022). Pokud vás každopádně filmy právě z tohoto období baví, můžete zkusit dát šanci australskému snímku Before Dawn, který by měl být uveden v půlce léta. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává mladý muž jménem Jim Collins (Levi Miller), který opouští rodinnou ovčí farmu v australském vnitrozemí, aby se mohl připojit ke svým krajanům na západní frontě první světové války s nadějí, že pomůže urychlit ukončení krvavého konfliktu. Následně je nucen potýkat se s brutální realitou zákopové války, včetně téměř neustálého boje o holý život. 

O scénář a režii se postaral australský filmař Jordon Prince-Wright, jehož celovečerním debutem byl dobrodružný snímek The Decadent and Depraved (2018). Spolu s ním na scénáři pracoval i Jarrad Russell.

Dále se ve snímku objeví herci jako Ed Oxenbould, Stephen Peacocke, Myles Pollard, Jordan Dulieu a Tim Franklin.

Film bude uveden na VOD 19. 7. 2024.