Hned na začátku podzimu se do našich kin dovalí Beetlejuice Beetlejuice, dlouho očekávané pokračování milované klasiky Tima Burtona, ve kterém se vrátí na scénu potrhlý bioexorcista (Michael Keaton). Warneři nám nadělili nový trailer, kterýsi můžete pustit výše.

A co si budeme povídat, ten Burtonův charakteristický styl je viditelný skoro v každé scéně a sekvenci. Celkově to vypadá na řádně bláznivé, originální a trhlé dobrodružství plné bizarních postav a podivuhodných míst, což je samozřejmě jedině dobře!

Jak už dlouho víme, v pokračování bude klíčovou roli hrát Astrid (Jenna Ortega), dcera předešlé hlavní hrdinky Lydie Deetz (Winona Ryder). Ta jednoho dne objeví tajemný model města v podkroví, čímž se následně otevře portál do posmrtného života. A jelikož obě říše zažívají trable, je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuiceovo jméno, čímž se zlomyslný démon vrátí, aby rozpoutal svůj vlastní druh chaosu.

Z nejnovějšího traileru to vypadá, že Lydie povolá titulního psychouše zpět, aby jí pomohl v posmrtném životě dceru najít.

Ten je evidentně plný prapodivných bytostí, jmenovitě by se nám měla představit například Beetlejuiceova žena Delores (Monica Bellucci) a ochránce tamního zákona Wolf Jackson (Willem Dafoe), jenž údajně kdysi býval hvězdou béčkových akčních filmů. Taktéž se vrací i macecha Delia (Catherine O'Hara). Trailer každopádně vypadá skvěle, budeme filmu tudíž držet palce, aby o něj byl náležitý zájem v kinech. 

Tim Burton se opět chopil otěží režie, scénář zas zpracovali Alfred Gough a Miles Millar, tvůrci netflixovského hitu Wednesday (2022), kde si Ortega zahrála titulní členku Addamsovy rodiny.

Dále se ve snímku objeví herci jako Justin Theroux, James Fisher, Arthur Conti, Juliana Yazbeck, Leah Perkins, Burn Gorman a Gianni Calchetti.

V kinech od 5. 9. 2024.