Stávka herců zastavila mnoho velkých hollywoodských produkcí, patřilo mezi ně i chystané pokračování Beetlejuice, kterého se opět ujal Tim Burton. V případě druhého dílu této milované klasiky však bylo poměrně frustrující, že natáčení se muselo zastavit jen necelé dva dny před padnutím poslední klapky. Stávka nám ale před nějakým časem konečně skončila.

A zdá se, že Burton a jeho tým už konečně dotočili zbytek scén. Poslední klapka tak měla padnout minulý týden v pátek. Filmu podle všeho hrozil výrazný odklad na pozdější datum, patrně až na rok 2025, ale zdá se, že k ničemu takovému nakonec nedojde. Ještě bychom se ale raději neměli radovat předčasně, tvůrci se s filmem budou nyní muset poprat v postprodukci, což také nebude jednoduchý úkol. Níže se každopádně můžete podívat na video z obnoveného natáčení, na kterém se nachází hvězda Jenna Ortega (Wednesday). Ta se tentokrát ujme otěží primární protagonistky.

Ve filmu si zahraje postavu jménem Astrid Deetz, která bude dcerou Lydie (Winona Ryder), hlavní hrdinky z prvního dílu. Počítat můžeme i s návratem Michaela Keatona, jenž si opět zahrál titulárního bioexorcistu, stejně tak se můžeme těšit i na Deliu Deetz (Catherine O'Hara).

Beetlejuice 2 nám kromě Ortegy představí několik dalších nováčků, jmenovitě to bude Monica Bellucci jako Beetlejuicova žena, Willem Dafoe jako ochránce zákona, který působí v posmrtném životě, a Justin Theroux, nicméně nad jeho úlohou stále ještě visí otazník. 

Za poslední verzí scénáře ke druhému dílu je zodpovědné duo Alfred Gough a Miles Millar, které stojí za vznikem zmíněného netflixového seriálu Wednesday (2022). Tim Burton, který tak s oběma filmaři opět spolupracuje, si i několik epizod sám zrežíroval. Znalce jeho filmografie také určitě potěší, že hudbu ke druhému dílu opět složí Burtonův dvorní skladatel Danny Elfman.

Pokud nenastanou žádné větší komplice, tak Beetlejuice 2 by měl v našich kinech premiérovat 5. 9. 2024.