Na pokračování legendárního Beetlejuice od Tima Burtona, do něhož se opět vrátil Michael Keaton jako titulní bioexorcista, se v posledních měsících lepily samé dobré zprávy. Burton se vrátil k režii, staré známé herecké tváře hlásily také návrat a hlavní část produkce konečně úspěšně odstartovala. Pak se ale v půlce července ke stávkujícím scenáristům přidali také herci, čímž musely být mnohé filmové a seriálové produkce pozastaveny.

Bohužel tomu neunikl ani Beetlejuice 2, v jehož obsazení se nacházejí hvězdy, které ke stávkující organizaci SAG-AFTRA patří. Ovšem v případě očekávaného pokračování Burtonovy klasiky je ona dočasná stopka obzvlášť frustrující. Tim Burton totiž nedávno poskytl rozhovor serveru Variety, v němž odhalil, že do konce natáčení zbýval jen pouhý den a půl. Pak ale udeřila stávka, kvůli které se musely práce na filmu nekomromisně pozastavit. 

Natáčení se samozřejmě opět rozjede hned poté, co obě stávky skončí, ovšem i nadále platí, že něco takového je stále v nedohlednu. Ale kdo ví, pokud je drtivá část filmu již natočena, možná už se s nějakými materiály alespoň částečně pracuje ve střižnách. Holt musíme jen doufat. Zatím to ale nevypadá, že by Warneři plánovali premiéru snímku odkládat, tudíž snad se dvojky skutečně dočkáme ve stanoveném termínu.

Každopádně se máme nač těšit. Kromě Keatona se vrací i Winona Ryder, která si opět zahraje Lydii Deetz, hrdinku z prvního dílu. Přední protagonistkou by se ovšem tentokrát měla stát její dcera, kterou ztvární Jenna Ortega. Mezi další nováčky patří ještě Monica Bellucci jako Beetlejuicova žena, Willem Dafoe jako ochránce zákona, který působí v posmrtném životě, a Justin Theroux, o jehož roli zatím nic nevíme.

Detaily o příběhu se však i nadále drží pod pokličkou. Tim Burton se každopádně opět chopil otěží režie, přičemž za poslední verzí scénáře ke druhému dílu stojí duo Alfred Gough a Miles Millar, které stojí za vznikem netflixového seriálu Wednesday (2022). O hudbu by se měl opět postarat režisérův dvorní skladatel Danny Elfman.

Oficiální premiéra je i nadále stanovená na 6. 9. 2024. Tak doufejme, že už se to nezmění.