Pokračování legendárního Beetlejuice, o kterého se v roce 1988 postaral Tim Burton, je na cestě. Studio Warner Bros. Discovery před několika dny zveřejnilo nejenom oficiální datum premiéry, ale také potvrdilo, že v hlavních rolích uvidíme jak Michaela Keatona v roli titulního bioexorcisty, tak i Jennu Ortegu jako dceru hrdinky Lydie Deetz (Winona Ryder). A jak se zdá, obsazení se nám začíná pomalu rozšiřovat.

Server The Hollywood Reporter uvedl, že v druhém díle se objeví také slavná krasavice Monica Bellucci (Matrix Reloaded, Spectre). Podle všeho by si měla zahrát Beetlejuiceovu ženu, ale to je zatím tak nějak všechno, co o roli víme. Dalším nováčkem by se měl stát také Justin Theroux, který například zazářil ve filmech Davida Lynche jako Mulholland Drive (2001) a Inland Empire (2006). Zatím však není známo, koho přesně si v chystaném pokračování zahraje. 

A pozor! Podle serveru se zdá, že do druhého dílu se skutečně vrátí někteří staří známí z jedničky, nad kterými donedávna visel otazník. Do Beetlejuice 2 se opravdu vrátí i Winona Ryder, aby si zopakovala svou roli Lydie Deetz. Tentokrát by se však mělo jednat o postavu vedlejší, protože otěže hlavní hrdinky by po ní měla převzít její dcera, kterou ztvární Ortega. Stejně tak by měla být oficiálně na palubě také Catherine O'Hara, která ztvárnila macechu Deliu Deetz.

Scénář si prošel hned několika verzemi, tu poslední ale vytvořili Alfred Gough a Miles Millar, kteří společně s Burtonem vdechli život seriálového hitu Wednesday (2022) od Netflixu, kde Ortega ztvárnila hlavní roli titulní zamračené členky Addamsovy rodiny.

Nebudeme lhát, všechno to zní rozhodně moc hezky, na palubě máme část staré party, schopné scenáristy, původního režiséra a sympatické nováčky. Snad nás tedy opravdu čeká úctyhodné pokračování se vším všudy. 

A aby těch dobrých zpráv nebylo málo, tak ještě připomeneme, že o hudbu k druhému dílu Beetlejuice se postará Burtonův dvorní skladatel Danny Elfman, který k režisérově filmografii skoro až neodmyslitelně patří.

Natáčení začalo předevčírem v Londýně, přičemž pokud všechno půjde dobře, filmu bychom se mohli v kinech dočkat 6. 9. 2024.