dubnu/apríli letošního roku budou mít fanoušci Batmana obrovské žně. Na pulty komiksových prodejen se chystá nová šestidílná minisérie s názvem Batman: The Dark Knight. Na ní pracuje vyhlášený americký scénárista Tom Taylor (DCeased, Suicide Squad) společně s americkým umělcem Andym Kubertem (Marvel 1602, Batman Unwapped).

Nová série přinese do DC univerza úplně nové padouchy, nové spojence a hlavně úplně jiný zážitek. Oblíbený životem zlámaný miliardář Bruce Wayne se totiž ze svého sídla v Gotham City přesune do Evropy, kde bude muset vyřešit další složitý úkol.

Přečtěte si také: První dobrodružství princezny Diany

Vše začne po děsivé tragédii ve Velké Británii, jež vyšle Batmanovi velmi osobní a smrtící zprávu. Ta Bruce Waynea donutí opustit své sídlo v Gotham City a vypravit se do Evropy za vyšetřováním. Od chvíle, kdy Batman přistane, bude čelit náročnému vyšetřování, nebezpečným nepřátelům a znovu nalezne pomoc zatím neznámého partnera. To vše zažije v honbě za darebákem známým jako Equilibrium. A co znamená nápis „Batman 147“, který se objeví těsně po letecké havárii? Je to vodítko nebo hádanka? Anebo další past na Batmana?

To se dozvíte již 13. dubna/apríla 2021, kdy se v prodejnách objeví debutový sešit z nové série Batman: The Dark Knight. Informace, jestli se tato minisérie někdy objeví v Česku ve formě svazku zatím není známa. My však věříme, že se takového zajímavého počinu ujme nakladatelství CREW nebo BB art.