Tak se zdá, že nedávno zrušený film o Batgirl se do kinosálu nakonec přece jenom podívá. Ovšem pouze jednou a pro vybrané publiku. Nedávno vyšlo najevo, že Warner Bros. Discovery bude přímo ve svém sídle pořádat určité „pohřební“ promítání filmu, kterého se zúčastní nejenom tvůrci, ale také i někteří hollywoodští insideři. Jakmile projekce skončí, čímž se filmu v podstatě zatluče do rakve poslední hřebík, Batgirl zamíří do hlubin trezoru, z něhož se možná už nikdy nedostane. Šušká se ale také o tom, že film má být zcela zničen, čímž by studio daňovému úřadu dokázalo, že už ho v budoucnu opravdu nikdy nezveřejní. Ale to vše jsou jenom pouhé spekulace.

K závěrečnému promítání má dojít ještě tenhle týden, ovšem člověk si musí položit otázku, zda by někdo chtěl jít na film, nad jehož tvorbou zanechal měsíce dřiny, s vědomím, že mezi veřejnost se nikdy nedostane.

Zrušení Batgirl bylo pro mnoho fanoušků obzvlášť zdrcující také z toho důvodu, že se v něm měl po dlouhých třiceti letech opět objevit Batman v podání Michaela Keatona. Ten si netopýřího ochránce Gothamu zahrál ve snímcích Batman z roku 1989 a Batman se vrací z roku 1992, oba dva filmy si vzal na starost Tim Burton. Objevit by se měl ale v nadcházejícím filmu o Flashovi, který nakonec patrně zrušený nebude, protože se starý dobrý Ezra Miller alias Zhouba Havaje omluvil za své bizarní chování z minulosti. Snímek tak má se vší pravděpodobností sloužit jako restart pro celé DC univerzum, pro které studio nedávno sestavilo svůj desetiletý plán.

Warner Bros. Discovery mezitím pokračuje ve své čistce. Nedávno zrušilo animovaný seriál Batman: Caped Crusader, který měl premiérovat na HBO Max. Jeho tvůrci však ještě neházejí flintu do žita, doufají, že seriál nakonec odkoupí někdo jiný. Ideálně třeba Netflix. 

Oficiální prohlášení studia o zrušení Batgirl znělo následovně:

,,Rozhodnutí nevydat Batgirl je odrazem strategického posunu našeho vedení ve vztahu k univerzu DC a HBO Max. Leslie Grace je neuvěřitelně talentovaná herečka a toto rozhodnutí není odrazem jejího výkonu. Jsme neuvěřitelně vděční tvůrcům filmů Batgirl a Scoob! Holiday Haunt a všem členům obsazení, přičemž doufáme, že se všemi budeme v blízké budoucnosti znovu spolupracovat.“

Zrušení filmu silně zamrzelo nejenom jeho režiséry, tedy Adila El Arbiho a Bilalla Fallaha, ale také hlavní představitelku Leslie Grace, která se na snímek obzvlášť těšila.