Gungan Jar Jar Binks je jednou z nejrozporuplnějších postav světa Star Wars. George Lucas ho chtěl přidat do filmu jako komickou vložku. Trochu se však přepočítal a Binks se stal nenáviděnou postavou. Proto se jeho postava v následujících dílech objevila spíše sporadicky. I přesto této postavě nemůžeme upřít, že šlo o velký pokrok v CGI generování tvorů a prostředí. V tomto pak další díly pokračovali ještě výrazněji.

Internetový umělec Leonardo Viti, který je zodpovědný třeba za Baby Jabu Hutta vyvěsil na Instagramu obrázek, který by vás mohl obměkčit. "Uups… Udělal jsem to znova. Musel jsem to dělat? Láska /Nenávist je u tohohle příliš silná." Napsal Viti na adresu jeho Baby Jar Jara Binkse.

Zatímco jsme Jar Jara neviděli od Pomsty Sithů a pár menších rolí v seriálu Clone Wars mezi jeho fanoušky se šířili zvěsti o tom, že se objeví v novém seriálu Obi-Wan Kenobi stanice Disney+. Bohůmžel pro všechny fanoušky této teorie Ahmed Best, původní představitel Binkse toto tvrzení sám vyvrátil. Já osobně si myslím, že je to škoda. Jon Favreau v Mandalorianovi dokázal, že mohou fungovat i koncepty ze Star Wars Holiday Special když se správně použijí a Gungani by si určitě zasloužili druhou šanci.