Ze španělských končin na službu Amazon Prime Video dorazí již příští měsíc akčňák jménem Awareness, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává vzpurný mladík jménem Ian (Carlos Scholz), který žije se svým otcem na předměstí. Ian by za normálních okolností byl zcela normálním mladým mužem, ovšem jednou určitou věcí se od všech ostatních podstatně liší. Dokáže totiž manipulovat s myslí kteréhokoliv člověka a vytvářet tak různé vizuální iluze. Tyto schopnosti především využívá k různým malým podvodům, ale už brzy má nadejít osudný den, kdy se o jeho daru dozví mocní a nebezpeční lidé. Ian se tak stane terčem dvou soupeřících organizací, z nichž každá se snaží využít jeho síly.

Z traileru je zřejmé, že jedna z organizací Iana polapí, aby získala a zároveň i vylepšila jeho schopnosti. Následně je zachráněn tajemnou ženou, která se vší pravděpodobností patří k rivalské organizaci. Dozvíme se ale, že Ian není jediným člověkem, který dokáže iluze vytvářet, přičemž následně mladý hrdina odhalí, že celý jeho život byla jedna velká lež.

Kým vlastně ve skutečnosti je? Co všechno mu jeho otec zatajil? A má vůbec ještě šanci na normální život? Žádné veledílo bychom asi od filmu očekávat neměli, ale mohla by se z toho vyklubat vcelku fajn akční oddechovka, která je ideální na sobotní večer. 

O scénář a režii se postaral Daniel Benmayor, který má za sebou akčňáky jako Paintball (2009), Nepolapitelní (2015) a Xtremo (2021). Spolu s ním na scénáři pracoval také Ivan Ledesma.

Dále se ve snímku objeví herci jako Pedro Alonso, Lucas Fuica, Óscar Jaenada, Silvia Kal, Karina Kolokolchykova, Mi Hoa Lee, Lela Loren, María Mercado a María Pedraza.

Na službě Amazon Prime Video bude snímek premiérovat 11. 10. 2023.