Šestá fáze MCU bude opět jaksepatří náležitě velkolepá, protože se v ní dočkáme ne jednoho, ale hned dvou nových Avengers filmů. Celou fázi tak příhodně zakončí šestý díl, který ponese název Secret Wars. A pokud se bude skutečně jednat o přesnou adaptaci stejnojmenné komiksové předlohy, tak to bude opravdu mimořádně epická podívaná.

Ta ale musí být dobře napsaná, tudíž výběr schopného scenáristy je samozřejmý. A server Deadline tak nedávno konečně odhalil jméno filmaře, který se scénáře k Secret Wars ujme. Šesté Avengers tak napíše Michael Waldron, jeden z hlavních scenáristů nejenom pro seriál Loki, ale i letošní marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Mimo to se Waldron také například podílel na tvorbě zbožňovaného seriálu Rick a Morty. 

Ve scenáristovi má velkou důvěru i sám Kevin Feige, vlastně dokonce natolik velkou, že mu svěřil do rukou i jeho připravovaný Star Wars projekt, ovšem o tom zatím příliš informací nemáme. Je to pro Secret Wars správná volba? To už necháme na vaše posouzení.

Původní komiksová předloha z roku 1984 pojednávala o opravdu mimořádném superhrdinském crossoveru. V ní mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů. Vzhledem k tomu, že příštím velkým MCU arci-padouchem se má patrně stát Kang Dobyvatel (Jonathan Majors), tak by se ve filmovém zpracování měl objevit namísto Beyondera. 

Marvel ještě stále oficiálně neoznámil, kdo Secret Wars zrežíruje, ale podle informací z posledního měsíce se zdá, že by to nakonec mohl být Ryan Coogler, režisér obou dvou Black Pantherů, ovšem nic zatím není potvrzené.

Nejdříve k nám ale dorazí Avengers: The Kang Dynasty, o které by se měl postarat režisér marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, tedy Destin Daniel Cretton.

Oficiální premiéra Avengers: Secret Wars je stanovená na 1. 5. 2025.