Co se komiksových Avengers od nakladatelství CREW týče, naposledy jsme se bavili o třetím svazku s podtitulem Válka upírů, který čtenáře zavedl do Transylvánie, kde vypukla občanská válka mezi upíry. A i když díky Bladeovi upíři zapadají do Marvel Univerza, tak celý svazek vypadal spíše jako takový speciál nebo spin off.

Čtvrtý svazek s podtitulem Na pokraji Války říší, jehož vydání připravuje nakladatelství CREW, nás zase opět vrátí k trošku tradičnějšímu příběhu:

„Kdo potřebuje Avengers, když máme po ruce zbrusu nový tým SQUADRON SUPREME? Do hlavního města vtrhla Válka říši – a ti největší hrdinové Washingtonu D.C. se pouští do akce! Ale kdo jsou a odkud se vzali? To ví jenom agent Coulson! Mezitímco vede Captain Marvel tým do posledního boje o osud Midgardu, ocitá se hora Avengers v obležení Malekithovy armády! Hulk bojuje s Ulikem! Blade se potýká s černým berserky z Roxxonu! A Daredevil, bůh beze strachu, nese tajemnou zprávu, která rozhodne o budoucnosti Avengers!“

Na novém svazku se kromě jednoho scénáristy Jasona Aarona (Skalpy) vystřídalo celkem velké množství umělců. Zmínit můžeme například Jasona Masterse, Stefana Caselliho a Eda McGuinnesse. A není divu, protože čtvrtý svazek Avengers obsahuje celkem pět sešitů. Těšit se můžete na sešity číslo 18-21 ze série Avengers 2018 a jeden příběh ze speciálu vydaného k Free Comic Book Day 2019 (Avengers/Savage Avengers).

Čtvrtý svazek série Avengers s podtitulem Na pokraji Války říší vychází již 24. listopadu/novembra 2020. K zakoupení bude v brožované vazbě na eshopu nakladatelství CREW s počáteční 20% slevou za 279 korun.