I přestože MCU se v poslední době tolik nedaří, Marvel s dalšími Avengers samozřejmě stále počítá. Další velkolepá týmovka superhrdinů však loni na podzim ztratila svého režiséra, kterým se měl stát Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), od té doby tak za něj komiksový gigant nenašel náhradu. Už by si ale měl pospíšit, premiéra filmu je sice ještě daleko (30. 4. 2026), ale jelikož se má jednat o další masivní produkci, bylo by už fajn mít na palubě alespoň základní sestavu tvůrců.

A nyní server Deadline hlásí, že jedno jméno se už rýsuje na obzoru. Marvel údajně chce, aby Avengers 5 natočil Shawn Levy, kanadský filmař, který nám už příští měsíc nadělí očekávanou komiksovou jízdu Deadpool & Wolverine. Režisér je údajně pro společnost momentálně kandidátem číslo jedna. 

Levy by už každopádně měl mít v rukou scénář filmu, který zpracoval Michael Waldron, tvůrce MCU seriálu Loki (2021), zatím ale není známo, zda by byl ochotný nabídku skutečně přijmout.

Marvel je každopádně ze spolupráce s režisérem evidentně spokojený, proto chce v oné spolupráci pokračovat i pro jeho největší filmový projekt od dob dvoumiliardových Avengers: Endgame (2019). Zda na to ale Levy nakonec kývne, se necháme překvapit. Momentálně by měl mít plné ruce práce s pátou řadou Stranger Things (2016), pro kterou se chopil otěží režiséra a výkonného producenta.

Marvel je každopádně v kontaktu ještě s dalšími potenciálními kandidáty pro režii v případě, že Levy projekt nakonec odmítne. 

Deadline také hlásí, že do Avengers 5 by se mělo vrátit více než 60 MCU postav, které se objevily v předchozích titulech, patří mezi ně například Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Tom Hiddleston (Loki), Simu Liu (Shang-Chi), Karen Gillian (Nebula) a ještě mnoho dalších.

Snímek nesl název Avengers: The Kang Dynasty, nicméně jelikož Jonathan Majors, představitel titulního padoucha, „trochu“ zlobil, film se zřejmě bude jmenovat jinak. Stále také není známo, co vlastně Marvel hodlá s Kangem udělat. Ve hře je jak přeobsazení, tak i nahrazení zcela jiným padouchem.